Residential ArchitectureHousesFletchers Mill House by Richard Williams Architects

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects

Architects: Richard Williams Architects
Project: Fletchers Mill House
Location: Sperryville, Virginia, United States
Photographs: Tom Arban

Fletchers Mill House is a new residence and guest house located on a knoll overlooking a meadow that slopes gently down to the Thornton River. The compound formed by the two structures is the terminus of a long and level plateau flanked by woods, and of a new entry drive. From this vantage point, this new minimalist house of concrete, cedar, bluestone, copper, painted brick and steel windows features carefully framed views of the meadow, river, and three nearby mountain peaks.

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 1

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 2

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 3

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 4

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 5

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 6

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 7

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 8

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 9

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 12

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 10

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 11

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 13

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 14

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects 15

Subscribe to our newsletter

New Two-Story Brick Masonry Residence in Wicker Park, Chicago

This project is a single family residence in Chicago’s Wicker Park neighborhood. It entails the construction of a new two-story brick masonry residence, with a glass enclosed walkway that leads to a renovated existing coach house structure.

Home Office Addition: Creekbluff Studio by Matt Fajkus Architecture

The home office addition not only complements the existing house and balances the dynamic West Austin lot, but also provides a newly framed portal to the creek and its rich landscape beyond.

More Freshness with a Small Garden at the Window

Within a competition of parisian design "Jardin Jardin aux Tuileries ", the Barreau & Charbonnet studio came up with an appealing and interesting proposal,...

Whitworth Locke Hotel in Manchester, England / Grzywinski+Pons

Whitworth Locke is a 160 room hotel with a bar, cafe, lounge and co-working space at the ground floor that we designed in Manchester, England.

Estrade Residence, Quebec / MU Architecture

Architects: MU Architecture Project Name: Estrade Residence Project team: Jean-Sébastien Herr, Charles Côté, Jean-Philippe Bellemare, Pierre-Alexandre Rhéaume, Floriane Deléglise Location: St-Adolphe d'Howard, Quebec, Canada Project Area: 3600 sq.ft. Photography:...

Recommended Stories