Flower Cage House in Bangkok / Anonym Studio

Flower Cage House in Bangkok / Anonym Studio

Project: Flower Cage House
Architects: Anonym Studio
Location: Bangkok, Thailand
Area: 300 sq.m.
Year 2017
Ceramic artist: Aor Sutthiprapha
Photography: Ketsiree Wongwan

Description by Anonym: “Flower cage house” is a former housing estate size 60 sq.wa with internal area of 300 sq.m. The owner wants to renovate the house that was over 10 years to provide space that suit the needs to its full capacity. From home survey, architects have proposed to adjust the interior space, bring in natural light and add the multipurpose area over the original garage.

Flower Cage House in Bangkok / Anonym Studio

Ground floor, at the main living area we smashing most of solid wall and introduce steel frame glazing panels. Extend the extra space behind the house to meet the demands of increased usage and pull natural light into the house. Because it locates on the north side so we only bring the light but not the heat and with extra windows they enhance better ventilation. The main entrance has been adjusted to the pace to walk home and make it more interesting.

kitchen, Flower Cage House in Bangkok / Anonym Studio

The garage area is improved by removing the old pole structure. Then rebuild new steel structure building over to have a multipurpose area on the 2nd floor, which can be connected to master bedroom. Underneath, area has been refreshed by creating fish ponds. The iron stairs above the pond lead to the multi-purpose area, act as the area’s features.

Flower Cage House in Bangkok / Anonym Studio

The upstairs interior is collapsed and transformed into a penthouse. This floor is truly a private residence, consisting of a master bedroom, living area, dressing room and connecting bathroom.

Flower Cage House in Bangkok / Anonym Studio

The new building represents the owner character who is strong, energetic, yet gentle and sensitive at the same time. It is reinforced with aggressive steel structure but it still feels light. Increase the tenderness with the olive tree pots that are specifically designed by ceramic artists, the symbol of freedom placed between the space of the entire frame of 102 trees to enhance the uniqueness of this house.

Flower Cage House in Bangkok / Anonym Studio

stairs, Anonym Studio

bedroom, Anonym Studio

bathroom, Anonym Studio

stairs, Anonym Studio

Flower Cage House in Bangkok Anonym Studio

Flower Cage House in Bangkok Anonym Studio

Flower Cage House in Bangkok Anonym Studio

plan / profil

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

75 sqm Apartment Rehabilitation in a Old Building in Barcelona

75 sqm Apartment Rehabilitation in a Old Building in Barcelona

A whole flat rehabilitation in a old building of the Born area. It is about transforming a small, compartmentalized floor in an open airy space. The original distribution of the house disappears but the values of all the traditional elements of the housing in Born is preserved and kept: the mosaic floor, ceiling beams, the woodworks …
Lawless Chair by Evan Fay Design 1

Lawless Chair / Evan Fay Design

Lawless Chair is a celebration of irregularity within a system, pursuing a more artful form that responds to the chaotic landscape within our structured...
Portuguese Traditional House Adapted by Paulo Martins for Weekend Getaways

Portuguese Traditional House Adapted by Paulo Martins for Weekend Getaways

With the original outline, the only change was in the existing stairwells, through the usage of weathering steel e dimensioning its usage according to the visual weight in order to hierarchize the absence of mass.
House DeDe, Belgium by OYO Architects

House DeDe, Belgium by OYO Architects

House DeDe was a project for a private client who had intentionally bought a piece of land with limited building potential.
MOONCRAFT Bar in Shanghai / o&o studio

MOONCRAFT Bar in Shanghai / o&o studio

MOONCRAFT bar is zoned according to three key functions and features - hand-crafted beer bar, whiskey bar, and the robotic bartender. Considering the existing structural columns and sheer walls, o&o studio designed a U-shaped bar

More Articles Like This