Geef House / Damilano Studio Architects

Geef House / Damilano Studio Architects

Project: Geef House
Architects: Damilano Studio Architects
Location: Sondrio, Italy
Year 2017
Photography: Andrea Martiradonna

Geef House was born in a compromised context in the first outskirts of Sondrio (SO, Italy) within a lot that was used as a relax time place by employees of an electric company. The large lot was in fact occupied by a building and playgrounds all around.

Geef House / Damilano Studio Architects

Despite the existing fabric, the area was presented with great potential due to his size and the surrounding mountain landscape characterized by typical vineyards of Valtellina. If in the first intention of the client there was a desire to build a multi-storey villa, the project developed by Damilano Studio Architects focused on a villa on a single ground floor for both the comfort and the relationship with the landscape, I tie that the choice of building a home on one floor opens its eyes to the vineyards and the private park.

Geef House / Damilano Studio Architects

The villa develops in to two different areas joined by the covered porch in line with access to the lot. On the one hand, the garage and the depandance for the guests. On the other hand, the owners’ residence.

Geef House / Damilano Studio Architects

living room / Damilano Studio Architects

Geef House / Damilano Studio Architects

dining room / Damilano Studio Architects

Geef House / Damilano Studio Architects

kitchen / Damilano Studio Architects

dining room / Damilano Studio Architects

Geef House / Damilano Studio Architects

bathroom / Damilano Studio Architects

bathroom / Damilano Studio Architects

Geef House / Damilano Studio Architects

Geef House / Damilano Studio Architects

Geef House / Damilano Studio Architects

Geef House / Damilano Studio Architects

Must Read

Kings Hall House, London / Daykin Marshall Studio

Kings Hall House, London / Daykin Marshall Studio

Our clients understood the challenges behind creating a voluminous, bright and sympathetic extension on the north-facing rear facade of this period property. We matched their ambitions by turning constraints into driving design factors.