New Bangkok House for an Extended Family

New Bangkok House for an Extended Family

Project: New Bangkok House
Architects: Anonym
Location: Bangkok, Thailand
Lead Architects: Phongphat Ueasangkhomset, Parnduangjai Roojnawate
Area: 500.0 m2
Project Year 2018
Photography: Chaovarith Poonphol

The new Bangkok house for an extended family is located on the same property as the owner’s old home. The two residences stand in a parallel orientation and are separated by a swimming pool, which exists as a part of the original residential program. This communal area also connects, and at the same time contributes, to the visual divide between the two residences. It lessons the congestion of the program and allows for the family members to see and interact with each other.

New Bangkok House for an Extended Family 1

Surrounded by the green of the trees and garden, the space embraces the succulence from all directions expect for the west- facing wall. The allocation of restrooms and storage rooms that help to filter the afternoon heat and intentional. Exposed concrete was brought in to reflect the owners/ taste and preference for sleekness and simplicity. Black aluminum panels wrap the exterior wall to maximize the privacy while natural light and wind are still allowed to make their presence within the house.

New Bangkok House for an Extended Family 9

New Bangkok House for an Extended Family 2

New Bangkok House for an Extended Family 3

New Bangkok House for an Extended Family 4

New Bangkok House for an Extended Family 5

New Bangkok House for an Extended Family 6

New Bangkok House for an Extended Family 7

New Bangkok House for an Extended Family 8

New Bangkok House for an Extended Family 10

New Bangkok House for an Extended Family 11

New Bangkok House for an Extended Family 12

Must Read

Retro Style Apartment in Paris

Retro Style Apartment in Paris / BäN Architecture

This retro-style apartment was recently completed by BäN Architecture. The apartment has an area of 67 m2 and is located not far from Canal de l'Ourcq, Paris. In this apartment, the long corridor meters have been removed to make way for an extra room in a retro-urban style.