Forest House by Fearon Hay Architects

Forest House by Fearon Hay Architects (1)

Forest House was completed this year by NZ-based Fearon Hay Architects. Set at the foot of the Waitakere Ranges, the Forest House is a collection of timber clad, gabled structures. They slip past each other, opening spaces for courtyards, cooking and fire. Exterior shells of native timber boards and shingle roof are founded over cast in situ concrete masses, bracketing the interior spaces within and adding a weight and strength to the voluminous interiors. Text by Fearon Hay Architects

Project team: Jeff Fearon, Tim Hay, Stephen de-Vrij, Michael Huh
Photography: Simon Wilson
Styling: Amelia Holmes

Forest House by Fearon Hay Architects (6)

Forest House by Fearon Hay Architects (8)

Forest House by Fearon Hay Architects (3)

Forest House by Fearon Hay Architects (5)

Forest House by Fearon Hay Architects (7)

stairs, Fearon Hay Architects (11)

interior design, Fearon Hay Architects (12)

lighting, Fearon Hay Architects (2)

Forest House by Fearon Hay Architects (4)

Forest House by Fearon Hay Architects (9)

Forest (10)

Thank you for reading this article!

Residence for Two Collectors Chicago-based Wheeler Kearns Architects

After a lengthy search, a full penthouse floor of a Chicago high-rise was discovered that afforded 11 foot high ceilings, a double height space looking south to the city, and 360 degrees views. The site was gutted to a shell condition, awaiting the new interventions.

TABOORET Office, Kyiv, Ukraine

Inspired by the style of Danish houses, interior designer Kateryna Churina created a rough and elegant office for her own team of TABOORET studio in the center of Kyiv.

Taipei Small Loft – How Can Be Put in Value a Small Space

Lee's Designn has arranged this Taipei small flat considering the pursued objective by the owners, two sisters that wanted to benefit of their own private space.

Redesign of 1932 Tudor Style Suburban Home in Newton, Massachusetts

The remodel of this 1932 Tudor style suburban home in Newton, Massachusetts re-imagines a traditional, compartmentalized layout into a more informal living arrangement for a young family moving to the suburbs from the city.

Five-Story Contemporary Townhouse in Boston Completely Renovated by Hacin + Associates

The renovation of this five-story contemporary townhouse in Beacon Hill included a full scope of architectural and interior design services, integrating modern amenities, technology, and systems into a historic structure.

Related Articles