HomeInterior DesignApartments Interior DesignFunction Walls Apartment / Lookofsky Architecture

Function Walls Apartment / Lookofsky Architecture

Full transformation of a 1920s apartment in Stockholm

Function Walls Apartment / Lookofsky Architecture
Function Walls Apartment

Project: Function Walls Apartment
Architecture: Lookofsky Architecture
Lead Architect: David Lookofsky
Builder: Maldini Studios
Location: Högalid, Stockholm, Sweden
Area: 80 m²
Year: 2018
Photo credits: Mattias Hamrén

A full transformation of a 1920s apartment into an optimized living space for a young couple in Stockholm. The three main features of the renovation are a long kitchen wall, an installation and storage wall in the bathroom and a bedroom wardrobe wall. All of these built-in walls neatly contain all storage and practical features, while creating a sense of depth in the walls and articulating different functions of the spaces.

Function Walls Apartment / Lookofsky Architecture

The 7-meter long kitchen wall, situated in a large multifunctional room that was previously two smaller rooms, is broken up into a cluster of smaller subcomponents each containing their own separate function. By giving the components (oven, countertop, seating niche etc.) their own articulated frame, the kitchen wall becomes a playful composition with depth and variation, giving new life to the space and setting the stage for social interactions and everyday life.

Function Walls Apartment / Lookofsky Architecture

Function Walls Apartment / Lookofsky Architecture

Function Walls Apartment / Lookofsky Architecture

Function Walls Apartment / Lookofsky Architecture

Function Walls Apartment / Lookofsky Architecture

bedroom, Lookofsky Architecture

bathroom, Lookofsky Architecture

Subscribe to our newsletter

On a Tel Aviv Rooftop Resides a Penthouse with a Pool

The turquoise pool and the flora fluttering in the urban spirit turn this penthouse in Tel Aviv into a lovely corner overlooking a gray urban landscape, which sings out to the bustling city.

Laurel House – Contemporary Extension for a Delightful Traditional Cottage

Architect: CaSA Architects Project: Laurel House Location: Bath, UK Size: 225m² Laurel House is an extension project completed by British studio CaSA Architects. Description by CaSA: Laurel House was a...

Pool Villa in South Korea by Rieuldorang Atelier

The Pool Villa in the ground, the nature in the house. A house-shaped white shell is the space embrace the nature. The residential space lower than the ground level enables a variety of spatial experiences through the skip floor planning.

Recommended Stories