Residential ArchitectureHousesGeorgian House Oxfordshire by Louise Holt Design

Georgian House Oxfordshire by Louise Holt Design

Georgian House Oxfordshire

Georgian House Oxfordshire is a renovation project completed by London-based Louise Holt Design.

From the designer: When our clients bought the house it had been extended many times by previous owners which had resulted in an awkward internal layout. We worked with them on the new room layout of the property returning symmetry to the original rooms and balancing the older original side of the house with the addition of a contemporary glass extension.

Georgian House Oxfordshire 1

With a brief to create a ‘contemporary country’ feel for the interior we selected colours and finishes for walls and floors to create a cohesive interior sympathetic to the period details of the older part of the property whilst enhancing the feeling of light and space within the new extension and basement.

Georgian House Oxfordshire 4

The materials and colours carefully chosen balanced with the stone walls and limestone plaster gave a softness to the interior. The interior design was completed with the selection of furniture, rugs and decorative lighting and joinery colours and finishes for each room. Photography: Andrew Beasley

Georgian House Oxfordshire 5

Georgian House Oxfordshire 2

Georgian House Oxfordshire 3

Georgian House Oxfordshire 20

Georgian House Oxfordshire 21

Georgian House Oxfordshire 17

Georgian House Oxfordshire 6

Georgian House Oxfordshire 26

Georgian House Oxfordshire 7

Georgian House Oxfordshire 8

Georgian House Oxfordshire 9

Georgian House Oxfordshire 10

Georgian House Oxfordshire 13

Georgian House Oxfordshire 11

Georgian House Oxfordshire 12

Georgian House Oxfordshire 14

Georgian House Oxfordshire 15

Georgian House Oxfordshire 22

Georgian House Oxfordshire 16

Georgian House Oxfordshire 23

Georgian House Oxfordshire 24

Georgian House Oxfordshire 25

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

Backyard Art Studio Designed for a Retired Art Teacher

This backyard art studio was created for a retired art teacher who still loves to create art and share the experience with her two daughters. Her home did not provide adequate guest quarters, so the art studio doubles as a guest/pool house

Bogavante House by Riofrio+Rodrigo Arquitectos

Bogavante house is located in an temporary housing development near to the Paracas Natural Reserve overlooking the Bay. The particular climatic conditions of the place are solved by laying a solid base that serves as a barrier for the strong winds of the afternoon.

Best Peel and Stick Wallpaper: Know All About It

Peel-and-stick wallpaper is promoted as the ideal answer for tenant decorators. Stick it on the wall, and on the off chance that you could do without it, bring it down and begin again with another look. Yet, is it that simple?

25m2 Paris Studio Renovated by Transition ID

Description by Transition ID: This 25sqm Paris Studio is a cozy and playful home completely renovated by Transition Interior Design for a young man of 26...

Collection of Prefabricated Homes with High Eco-Technology Systems

A collection of prefabricated homes - PATH: The Prefabricated Accessible Technological Homes - was recently launched by French designer Philippe Starck and Slovenian prefabricated...

Recommended Stories