Gilbert Whistler Residence / Evoke International Design

Gilbert Whistler Residence / Evoke International Design

Project: Gilbert Whistler Residence
Architects: Evoke International Design
Location: Whistler, British Columbia, Canada
Completed: Fall 2018
Floor Area: 3,900 sf
Photography: Janis Nicolay Photography
AWARDS – IDIBC Shine Award 2019 – Award of Excellence

The house is 3900 square feet over three levels in Whistler, BC. The programming of the Gilbert Whistler Residence allows for the active family of four to live year round in a house that provides required ski and biking related functions along with the warmth and permanence of a family home.

Gilbert Whistler Residence / Evoke International Design

The visual and physical connection of the inside spaces with nature on the highly sloped site and to the mountain views beyond was achieved through a modern form that provides large expanses of windows to views to embrace the surrounding nature. To achieve the feel of a mountain home in a modern envelope, the entire living area was clad in wood panelling, a subtle nod to log home life with the use of more rustic natural materials and a wood burning stove to provide a sense of belonging and place in the alpine community.

Gilbert Whistler Residence / Evoke International Design

interior design / Evoke International Design

Gilbert Whistler Residence / Evoke International Design

kitchen / Evoke International Design

kitchen / Evoke International Design

Gilbert Whistler Residence / Evoke International Design

Gilbert Whistler Residence / Evoke International Design

bathroom / Evoke International Design

Gilbert Whistler Residence / Evoke International Design

Gilbert Whistler Residence / Evoke International Design

Must Read

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 1

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors

Situated on the edge of a canyon overlooking the Deschutes River, the existing Redmond ranch house lacked personality, unlike its charismatic owners. Three modern additions redefine the structure and create a more functional plan for the retired ranch owners.