Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

Project: Gladesville Courtyard House
Architects: Vanessa Wegner Architect
Location: Sydney, Australia
Year: 2020
Photo Credits: Katherine Lu
Text by Vanessa Wegner Architect

Renovation of an existing Federation house in Gladesville.
The rear renovation was inspired by the three mature trees in the backyard. A crepe myrtle, jacarandah and magnolia. The new building showcases the trees and wraps around the exterior of the site creating a courtyard and allowing the inhabitants to live in and appreciate the backyard and the trees most of the day.
The new work has been detailed with texture and warmth to complement the detail and texture of the existing federation house.

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

kitchen, Vanessa Wegner Architect

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

dining an living area, Vanessa Wegner Architect

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

bathroom, Vanessa Wegner Architect

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

Contemporary Deck, Vanessa Wegner Architect

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.