Residential ArchitectureRenovation ProjectsGOM House / (ma!ca) architecture

GOM House / (ma!ca) architecture

GOM House / (ma!ca) architecture

Project: GOM House
Architects: (ma!ca) architecture
Location: Castelnau-le-Lez, South of France
Surface Area: 1800 sq.ft.
Photography: Julien Kerdraon

The GOM House was built in the ’90s. Its floor plan presents very particular proportions: a 15 metres long entrance hall which leads inside the house and a linear perspective view opening up to the garden. The parcel shape is a narrow rectangle and one facade, which is built straight on the very limits of the plot, is blind.

The kitchen was very dark due to a steel wall which separated the entrance from the garden, shutting out natural light. The bathrooms were not functional and dim too. The project goal was to improve the entering of the daylight by emphasizing the perspective from the entrance hall towards the garden.

GOM House / (ma!ca) architecture 1

The entire house was redesigned: two bathrooms were created, connected by a translucent window. The kitchen is now an important part of the house, directly connected to the garden life. It is the link between the indoor and the outdoor space.

GOM House / (ma!ca) architecture 2

Wandering around the house has become really pleasant: a green wallpaper in the long entrance hall reflects the nature outside on its graphic pattern. Linda, Philippe and their three children can now fully enjoy the garden: which was the main inspiration and the central part of the design.

GOM House / (ma!ca) architecture 3

GOM House / (ma!ca) architecture 6

GOM House / (ma!ca) architecture 7

GOM House / (ma!ca) architecture 9

GOM House / (ma!ca) architecture 11

GOM House / (ma!ca) architecture 13

GOM House / (ma!ca) architecture 15

GOM House / (ma!ca) architecture 17

GOM House / (ma!ca) architecture 18

Subscribe to our newsletter

Slopeside Remodel, Wyoming / CLB Architects

The renovation " Slopeside Remodel " was to be a concise editing of the architecture and furnishings – a process of removal rather than addition. Key walls and an oversized stone fireplace were removed to create better connections and flow at the main living spaces.

Casa La Blanca by Di Frenna Arquitectos

Casa La Blanca bets on a completely interior environment with its "U" -shaped floor, separating both the social and coexistence space on the ground floor and the private space on the upper floor.

Urban Cowboy B&B Refuge in the Middle of Brooklyn

Designed by the real estate developer Lyon Porter, Urban Cowboy B&B brings back in the limelight the cowboy adventurer spirit and the pleasant feeling...

Tiburon Bay View Residence by Walker Warner Architects

Nestled on an east facing bluff of the Tiburon Peninsula, the Tiburon Bay View residence provides sweeping views of the San Francisco Bay while acting as a natural buffer from the road and neighboring houses.

Rhode Island Street House by CMA Development

A plan was implemented to create 3 new apartments over 4 levels, each unit featuring two levels and stacked over each other in a dynamic fashion. New views of Twin Peaks, the Bay and the mid block open space gardens are features of each unit.

Recommended Stories