Guanhu Sales Center, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Guiyang Vanke • Guanhu Sales Center, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Project name: Guiyang Vanke • Guanhu Sales Center
Location: Guiyang, China
Interior finishing design: ONE-CU Interior Design Lab
Decoration design & execution: ONE-CU Interior Design Lab
Area: 1,000 m2
Completion time: May 2020
Main materials: marble, bronze brushed stainless steel, steel net, wood veneer
Architectural design: Walton Design & Consulting Engineering Co., Ltd.
Landscape design: DAOYUAN DESIGN
Photos: Interiors — INTERPRETATION SUBLIMATION; Landscape — YIMA BENTENG, XUEER, Jin Weiqi
Special thanks to: Guiyang Vanke

Living under mountains and beside water
This Guanhu Sales Center is about exploring the boundary between the near and the far, and finding the balance between nature and the bustling city. It’s a space that enables people to get close to nature while immersing in artistic interior scenes.

Guiyang Vanke • Guanhu Sales Center, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Interior | Artistic ambience
Outside | Nature
ONE-CU Interior Design Lab adopted dramatic and artistic expressions to interpret the relationship between the spiritual world and natural environment, intending to guide people to live a cozy life close to nature. Artworks in the space were used as the media to communicate inner languages.

Guiyang Vanke , A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Integration of water and mountains
The Guanhu Sales Center is situated at a plot which boasts enchanting lake view, isolated from the bustling downtown area. Taking advantage of the natural surroundings, the design team tried to build a space that integrates with mountains and water.
In addition, they worked to create a sensitive spatial atmosphere, hoping to provide subtle and touching sensory experiences.

Guiyang Vanke, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Circulation that balances implicit and explicit relationships
Functional areas are scattered throughout the space, generating a smooth and clear circulation. The designers well balanced the relationship between the implicit and explicit and also incorporated unknowns and interaction into the layout, in order to leave more space for imagination. The interaction between people and static items stimulated by the unknown can inject vitality into the space.

Guiyang Vanke, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Transitional space full of exploration
The foyer features a beige hue and blank surfaces, which produce a simplistic spatial tone. Marbles with grains and wooden art installations were brought in to alleviate the empty feeling of the expansive space. Items in the space are connected with nature and art. Only when interacting with people can they start playing a role.

The full-height partitions generate an implicit aesthetic while showcasing magnificence. The passageway is partly hidden, attracting visitors to explore the space inside.

Guiyang Vanke , A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Many elements in the space embody natural forms and textures. The wooden art installation at the corner shows a primitive and free tension, while the curved black partition beside it draws on the form of densely-growing bamboo. In addition, the artwork suspended from the ceiling looks like floating clouds. Those details are impressive, which continuously enrich the scenes and experiences.

Guiyang Vanke • Guanhu Sales Center, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Artistic shared sitting space
The shared space is defined by openness and integration. A shelf full of artworks and books erects in the space, functioning as part of the wall and making a difference to visual effects. The light hues balance the massiveness of architectural structures, and also enrich the sense of layering of the space. The water bar is closely connected to the resting area and negotiation area, together forming a socializing anchor point.

retail, Guiyang Vanke, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Intimate and poetic future lifestyle
Featuring artistic aesthetics and minimalism, the space stimulates people to interact with nature. The window blinds reveal part of the outside scenery, and immerse the visitors in the beauty of nature.

Guiyang Vanke, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

The entire wall at the in-depth negotiation area is highlighted by books and artworks, without any other adornments. The sunken structure breaks the empty feeling while also enriching visual experiences. Moreover, the circular seating booth provides different angles of view. With the fireplace at the middle, this area offers a warm and pleasant atmosphere for talk.

plan

The mountains in the distance loom out of the mist, while the residences nearby exude a romantic artistic ambience and an intimate living atmosphere that heals the mind.

The Guanhu Sales Center conveys a lifestyle where people can stroll around mountain shades, stay away from the hustle and bustle of the city and coexist with nature in harmony. It provides a pure environment, guiding modern urbanites to explore the ideal living experiences in their mind.

Guiyang Vanke • Guanhu Sales Center, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Guiyang Vanke • Guanhu Sales Center, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

Guiyang Vanke • Guanhu Sales Center, A Space Hidden in Landscape and Isolated from the Bustling City

See More Images in Gallery

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Campaign furniture from British Raj period, by J&R Guran

The campaign furniture which is designed to be folded and transported on long distances was a feature of the armed expeditions along many centuries....

Estudio House / Intersticial Arquitectura

Acting as both a space for living and working, Estudio house is a modest-sized home located in a micro industrial area of Queretaro City....

Clifftop Residence / Joe Adsett Architects

Clifftop residence originated from the idea of building a three-storey extension in a sliver of land perched on the edge of a cliff. As the first sketches were presented a landslide occurred, destroying an enormous historic porphyry wall bounding the property along Walker Avenue.

Cube-Shaped House in Rotterdam with Modern Features

Jvantspijker Architects have designed a sturdy cube-shaped house in the centre of Rotterdam. With its spatial 3-dimensional layout the building allows a modern family to meet the paradoxical demands of urban life. The house provides community as well as privacy to its inhabitants and it is both connected to and sheltered from the street and the surrounding city.