Highland House by Coates Design Architects

Highland House by Coates Design Architects

Project: Highland House
Architecture: Coates Design Architects
Location: Issaquah, Washington, United States
Completed 2019
Photo Credits: Michael Walmsley
Text by Coates Design Architects

Architectural simplicity inspired this 3,000 square-foot home located in the beautiful Issaquah Highlands.

Highland House by Coates Design Architects

A large central core with double-high ceilings anchors the heart of the home with two wings on either side. A gable roof creates a contemporary take on a classic design. Concrete floors extend throughout the first story and white walls are accented with light hardwood cabinetry. Bumblebee yellow drawers in the kitchen provide a splash of color to the interior.

Highland House by Coates Design Architects

The kitchen and a large living area anchor the heart of the home. The east wing is designated for family activities including a 600 square-foot exercise/sunroom, swimming pool and ping-pong table. The west wing is home to the garage.

Highland House by Coates Design Architects

A U-shaped floating staircase transports occupants to the second floor where a hardwood skybridge divides the master from the other two bedrooms. The clients love of natural lighting was met with vast windows and generous sliding glass doors and a light-filled interior. The modern gable roof allows for a seamless transition from wall to ceiling. The Highland House exemplifies a classic design implemented through the balanced integration of modern features.

kitchen, Coates Design Architects

kitchen, Coates Design Architects

Highland House by Coates Design Architects

staircase, Coates Design Architects

Highland House by Coates Design Architects

Highland House by Coates Design Architects

pool, Coates Design Architects

Highland House by Coates Design Architects

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Nolintha Residence - Renovation and Small Addition / In Situ Studio

Nolintha Residence – Renovation and Small Addition / In Situ Studio

The Nolintha Residence is a renovation and small addition to an historic, 1920s four-square house in downtown Raleigh. Our clients, who are brother and sister, are successful restaurateurs.

Slim House in London by alma-nac

alma-nac managed to construct the Slim House, on budget and within these tight constraints. The characteristic sloped roof greatly reduces the cost of construction, with staggered rooflights providing views out while ensuring light penetrates to the centre of the property.
Jacaranda House / MacCormick & Associates Architects

Jacaranda House / MacCormick & Associates Architects

The Jacaranda house harnesses the cool air passing in the northern setback in summer and in winter, the thermal mass floor collects sun and is further warmed with in-floor heating offset by solar panels.
West Village Loft

West Village Loft by Agencie Architecture & Engineering

“Loft” resonates in our imagination as one of these words, and we couldn’t have been more thrilled when we were given an opportunity to work on merging two lofts to create one dramatic, magnificent, quintessentially West Village Loft.
Pearl House by MXMA Architecture and Design

Pearl House by MXMA Architecture and Design

Pearl House is the new home of a South Korean family with two young children. Upon their arrival in Québec in 2008, Min and Yuong moved into a small condo on the top floor of a large residential building in Montréal.

More Articles Like This