Office DesignHouston Creative Office for Michael Hsu Office of Architecture

Houston Creative Office for Michael Hsu Office of Architecture

headquarter, Michael Hsu Office of Architecture

Project: Houston Creative Office
Architects: Hsu Office of Architecture
Location: Houston, Texas , United States
Project size: 1350 ft2
Completion date 2019
Building levels 1
Photo Credits: Chase Daniel, Hsu Office of Architecture
Text and photos: Courtesy of Hsu Office of Architecture

The Houston Creative Office for Michael Hsu Office of Architecture is located in the heart of the Heights Neighborhood. The building is a single-story, mid-century storefront that allows for a retail-like pedestrian interaction. MHOA embraced the mid-century feel by exposing the wood ceiling and maintaining the exterior storefront awning.

Houston Creative Office for Michael Hsu Office of Architecture

The interior showcases local Texas fabricators and artists with custom conference tables designed by MHOA and fabricated by Litmus Industries, sculptural coffee table created by Michael Wilson and paintings by Patrick Puckett and Alma Haser. A unique, custom dried floral installation by Davy Gray greets visitors at the front door and travels along the window front above the main conference table.

Houston Creative Office for Michael Hsu Office of Architecture

About Michael Hsu Office of Architecture
Michael Hsu Office of Architecture, formerly Michael Hsu Design Office, was formed in 2005 with the goal of producing locally-engaged, design driven architecture and interiors in Austin. MHOA endeavors to create livable, neighborhood-oriented urban spaces. Our work includes diverse projects ranging from mixed-use developments to original commercial interiors and residences.

Houston Creative Office for Michael Hsu Office of Architecture

interior design, Michael Hsu Office of Architecture

headquarter, Michael Hsu Office of Architecture

headquarter, Michael Hsu Office of Architecture

Lighting Heals Urban Space – Beijing CR Land·Instreet / PROL

In the urban space renewal project of Beijing CR Land Galleria Shopping Center Instreet Renovation (hereinafter referred to as Instreet) in cooperation with Kokaistudios, PROL embedded human-oriented thinking, focusing on the emotional release of people in the lighting environment.

House Noir by Lorcan O’Herlihy Architects

Situated on one of the last undeveloped oceanfront lots along the iconic Pacific Coast Highway in Malibu, House Noir not only breaks the conventional beach house mold, but it creatively addresses the complexity of building next to the water, especially in the face of climate change—the fundamental design challenge of our time.

Suspended Architectural Design Connecting the Inhabitants With the Woods

Located on a dramatic one-acre wooded site at the top of a bluff overlooking Puget Sound, this tranquil and surprising custom home was designed by DeForest Architects as a young family’s primary residence.

Commercial Building as Public Space Filled With Art

Significant urban development was happening all along the Evropská street during the 20th century. Company headquarters and other imposing commercial buildings were being erected here.

Langlois-Lessard Residence / Chevalier Morales Architectes

Located in a flood zone along the shore of Lake Saint-Louis, the design of the Langlois-Lessard Residence is a direct response to the interrogations that where raised during the visit to the site.

Related Articles