facebook

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

Project Name: IT Residence
Architects: Andramatin
Location: Bogor, Indonesia
Area: 256 sqm (2,755ft²)
Year 2017
Photo Credits: Mario Wibowo

IT Residence by Andramatin is a one-story house serving the function as a weekend villa. The house is located in a suburban area in Bogor, formed as a calm, quite, monolithic expression against the lush surrounding.

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

The house exemplifies its more natural outlook, by using natural materials such as board-formed concrete. The residence has an angular views towards the site from the center of the house. The center being the centrifugal point, a core of the house where the two lines – that made up to be the two main masses of the house – are rotated, and intersect with one another.

Concrete Retreat / Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

Each spaces in between masses are utilized as views from around the corner of the house, so there are actually different views for each private areas of the house, including the bathroom, in order to create a more open and natural feel that carries out even when you’re inside.

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

interior design by Andramatin

living room, Andramatin

dining room, Andramatin, Indonesia

bedroom, Andramatin

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Barlow House in Brisbane / Alexandra Buchanan Architecture

Barlow house is an existing brick and tile infill house that is set amongst pre war timber and tin Queenslanders in the leafy suburb of Clayfield. The clients brief sought to reimagine the front facade and the house’s kerb appeal.

Sekeping Tenggiri Retreat by Seksan Design

Sekeping Tenggiri Retreat was designed by Seksan Design in Bangsar, Malaysia. What first began as an intermediate and corner terrace houses were beautifully transformed by...

Audio Video Showroom for VOIX in Prague’s Old Town

The VOIX Audio Video Showroom was established by combining two independent spaces, located in the left and right sections of the ground floor of the building at the corner of Dušní and Salvátorská Streets in the historical location of the Old Town (Staré Město).

Rua da Boavista House / Pedro Ferreira Architeture Studio

The Rua da Boavista House project had as objective the conversion of the nineteenth century buildings into 10 apartments, keeping the entire structure and...