Kevin Apartment, Hong Kong / JAAK Studio

Kevin Apartment

The Kevin apartment appeared Japanese not much in its way of decor but in its way of space planning. The original 2 bedroom apartment is broken free into 1 flexible studio space.

By repartitioning the apartment, an Engawa ( an in-between space between indoor and outdoor in traditional japanese architecture ) is created, maximizing light penetration into the interior while doubling as circulation space.

Kevin Apartment 1

As the apartment has a tight space budget, storage space has to be carefully arranged. Plenum space above restroom is indented with shelves from outside; Bed space is on a raised platform to create storage underneath.

Kevin Apartment 2

To avoid visual clusters in a petite space, appliances are hidden behind white oak built­in closets and shelves. By creating a cleaner visual appearance, space is maximized on a mental level as well.

Kevin Apartment 3

The opening above the working desk is fitted with a retractable curtain in order to provide privacy when needed (ex. Partner’s late night working session).

Designer: JAAK
Project: Kevin apartment
Location: Tseung Kwan O, Hong Kong
Completed: October 2016

Kevin Apartment 4

Kevin Apartment 6

Kevin Apartment 5

Kevin Apartment 7

Kevin Apartment 8

Kevin Apartment 9

Kevin Apartment 10

Kevin Apartment 12

Kevin Apartment 13

Kevin Apartment 14

Must Read

blank

Old Barn Revitalized by Converting into a Loft Apartment

Old Barn Revitalization project defines a conversion of an old alpine barn into a loft apartment. The conversion was completed in 2015 by Ljubljana-based...