Restaurant Interior DesignKissa Tanto Restaurant Inspired by the Vanishing Jazz Cafes of the 1960s

Kissa Tanto Restaurant Inspired by the Vanishing Jazz Cafes of the 1960s

Kissa Tanto Restaurant

Tucked into the upper story of a delightfully faded building in Chinatown, Kissa Tanto is a little jewel designed by Ste. Marie, an internationally engaged, Vancouver-based commercial design studio.

Project description: A Japanese-Italian restaurant in Chinatown modelled after the jazu kissa of Japan. Inspired by the vanishing jazz cafés of the 1960s to which a distinct sub-culture of jazz record-loving, whiskey-sipping youth would escape, Kissa Tanto strives to transport guests to a different time and place.

Kissa Tanto Restaurant 1

Taking advantage of the second-storey location, we used the faded Chinatown entryway to foster a feeling of departure and discovery, where guests would ascend the long staircase to stumble upon a dark, eccentric space, seemingly lost in time.

Kissa Tanto Restaurant 2

Central to the concept was that it be equal parts bar and restaurant while doming the low, high gloss ceiling and bringing the lights onto the wall at eye level helped to evoke a parlor feel.

Kissa Tanto Restaurant 3

Pink vinyl banquettes, tilework based off Haruki Murakami book covers, typographic art taken from a Kenji Miyazawa poem, and touches of Italian modernist Gio Ponti all coalesce in a social hangout that’s romantic, interesting—perhaps even a bit strange—but wholly singular: a direct counterpoint to the fast-casual, light and airy restaurants that currently dominate the Pacific Northwest.

Interior Design: Ste. Marie
Project: Kissa Tanto Restaurant
Location: Vancouver, Canada
Photography: Knauf and Brown, Allison Kuhl. Brand by Glasfurd & Walker

Kissa Tanto Restaurant 4

Kissa Tanto Restaurant 5

Kissa Tanto Restaurant 6

Kissa Tanto Restaurant 7

Kissa Tanto Restaurant 8

Kissa Tanto Restaurant 9

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

Island Rest by Ström Architects

Island Rest is our response to our client’s brief for a contemporary family holiday home. Situated on a beautiful Isle of Wight creek, ‘Island Rest’ sits on a spacious site with direct access to the water and views of the Solent beyond.

200 Year Old Stone House with Renovated Contemporary Interior

Chemin Bord du Lac is a 200-year-old stone house renovated and expanded by Montréal-based Henri Cleinge Architecte. Located in Dorval, Quebec, Canada, this old stone house was turned into a modern and cozy home.

The Mill Home, Malta / Valentino Architects

The design of the Mill Home addresses a need to link a cluster of Grade I and II Listed buildings, including a mill room dating to around the mid-to-late 16th century.

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden

This building is located on a plot of 4000 m2 with the purpose of becoming the focus of main activity of housing in the summer months. For this, a summer pavilion is created totally open to the garden as a continuity of this one.

Old Amsterdam Canal House Converted into Beautiful Loft

In the city centre of Amsterdam a hidden gem is built in an old canal house. The design was made in cooperation with Joyce Kelder. The canal house was built in the beginning of the 17th century.

Recommended Stories