British House Completely Renovated by Scenario Architecture / Scenario House

British House Completely Renovated

This British house belongs to Scenario Architecture studio owners and was redesigned by them in order to satisfy their lifestyle. Scenario House is located in London, England.

Project description: This house was a chance to be our own clients. It was purchased with the intention of completely renovating, extending and adapting it to the scenarios of our own family life. It presented us with the opportunity to ‘practice what we preach’ to its fullest expression and create the scenario house.

British House Completely Renovated 1

The main design challenge was finding a way of connecting the front part of the house, which originally had two separate Victorian reception rooms with the basement level, a full floor height below, both physically and visually, in order to create a sense of single and connected open living and kitchen spaces.

British House Completely Renovated 2

Creating a split-level open double reception, connected to the kitchen and garden floor by an angled glazed roof extension and a ‘floating’ library feature leading up to the bedroom floors, solved this challenge.

British House Completely Renovated 3

Considerable thought was given to developing our brief both for current and future scenarios and conscious effort was made to use every available space the house had to offer. This included using spaces under the stairs, in the eves, in hallways and limited height areas.

British House Completely Renovated 4

One such space was the relatively low ceiling height area resulted by the lowering of part of the reception above. This presented an opportunity for a fun and practical kids area. A storage unit under the stairs complete with a pull out table and bench invites the kids to spend time playing, doing their homework and artwork ina designated but connected part of the home.

British House Completely Renovated 5

Our children took a central part in developing both the brief and the design of their own bedroom. Resulting in a climbing wall leading to a ‘secret space’ at the eves of the single pitch original house extension. And what better way to come back down than use the fireman pole!

Architects: Scenario Architecture
Location: London, United Kingdom
Lead Architect: Maya Carni
Area: 202.0 sqm
Photography: Matt Clayton

British House Completely Renovated 6

British House Completely Renovated 7

British House Completely Renovated 8

British House Completely Renovated 9

British House Completely Renovated 10

British House Completely Renovated 11

British House Completely Renovated 12

British House Completely Renovated 13

British House Completely Renovated 14

British House Completely Renovated 15

British House Completely Renovated 16

British House Completely Renovated 17

British House Completely Renovated 17

British House Completely Renovated 18

British House Completely Renovated 19

British House Completely Renovated 20

British House Completely Renovated 21

British House Completely Renovated 21

British House Completely Renovated 22

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Little Black House by Elizabeth Herrmann Architecture + Design

Little Black House by Elizabeth Herrmann Architecture + Design

This 1,100 sq. ft. 3-bedroom cottage in the Mad River valley was designed by architect Elizabeth Herrmann for a family of four who dreamed of downsizing and reducing energy consumption.
Peaks Island Cottage by Whitten Architects

Peaks Island Cottage by Whitten Architects

Our clients, a young professional family from Boston, had a longtime attachment to the Portland area. The wife had grown up there and had spent time with extended family on Peaks Island ...
Salt Spring Residence, Lundberg Design

Salt Spring Residence / Lundberg Design

The Salt Spring Residence is a single-family home overlooking the water on the island of Salt Spring in Canada. Previous clients approached us after purchasing the property, which had on it a small, dark cabin that failed to acknowledge the site’s attributes.
Casa Topo in Lima, Peru / Martin Dulanto Sangalli 1

Topo House in Lima, Peru / Martin Dulanto Sangalli

Topo house is conceived with the premise of minimizing its impact on the environment, looking for the house to be perceived smaller than it really is. For this, the lower level of the Topo house is semi-buried and it is given a rustic and organic treatment ...
East Coast Compound 4

East Coast Compound – LEED Platinum Residence

LEED Platinum residence comprised of a new Main House, new Bunk House, new Guest House and remodeled Boat House, with Olson Kundig Architects, Michael...

More Articles Like This