Kitchen Cafe – contemporary design by Natalie Du Bois

Kitchen Cafe - contemporary design by Natalie Du Bois

Kitchen Cafe is an interior design project realized by the designer Natalie Du Bois, from Auckland, New Zealand.

Kitchen Cafe - contemporary design

The designer’s description: Careful thought was put towards mixing colours and textures in this kitchen space. The mouth watering chocolate, caramel, and buttery tones chosen were all inspired by sweet confectionary and the aim of making the space feel like a café at home. Creamy light timber floors, chocolate stained veneer cabinetry, caramel coloured glass and fudge melamine interiors all helped create this effect. Natural flax images on sepia printed tiles are fitted above the horizontal window to give this kitchen an added artistic and original flavour. Each tile has been separately printed with an image and these have been laid out individually to create a centre piece of art.
contemporary design by Natalie Du Bois

The natural products like the light timber floor and the dark timber cabinetry along with the flax grass photographic images found on the tiles all bring an authenticity to this space which will hopefully be remembered by everyone that visits this home. The overall end result is a kitchen that is functional, memorable and a New Zealand inspired contemporary design.

Kitchen design by Natalie Du Bois

Kitchen Cafe -  Du Bois design

Natalie Du Bois design

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Bond Street Loft by Axis Mundi Design

Located in New York City, Bond Street Loft was designed by Axis Mundi Design. Description by Axis Mundi: This NoHo apartment, in a landmarked circa...

Studiomama Completes Renovation of Apartments in 1720s House in Stockholm’s Old Town

Studiomama have created two stunning loft apartments in Stockholm’s medieval old town Gamla Stan. The 200sqm apartments started as derelict office space on the...

Waterfront Property Renovation by Evoke International Design

This project was a major renovation to a 200 square metre waterfront property originally built in 1965. The main concept was to open up the entire upper level to create a seamless flow from front to back of the space

Mexican Villa in Puerto Escondido, Oaxaca

Designed by Alfonso Quiñones of Baaq studio based in Mexico City, Casa Cal is part of a group of six houses near Puerto Escondido, Oaxaca - a popular tourist destination, with scenic beaches and a thriving surf culture.