Komai Residence / Robert Gurney Architect

Komai Residence Robert Gurney Architect

Komai Residence, designed by Robert Gurney Architect, is a triangular base house built on a small lot, which for many years, has been used as playground for dogs. This triangular corner is placed in the Del Ray neighborhood of Alexandria, Virginia, and it was considered too small for hosting a house. The limits imposed by the specific of the lot and by local urban plan have represented, from the beginning, challenges to face for the architects. The developers of the project have fought to build a house that would valorize the lot and in the same time match the architecture of the area. Two graphical designers have seen, in this small lot, an opportunity and buying it have accepted the challenge to conceive a modern house.

Komai Residence Robert Gurney Architect (1)

The plan for Komai Residence was relatively simple: an opened space to include the living, the dining room and the kitchen, a matrimony bedroom at the upper floor, a work space and a guest room. The house is organized in a space high as the two levels consisting of living and dining room. At the upper floor, a bridge connects work space with the guest room. The house is generously illuminated and in the same time benefits from lots of natural life because of the windows that are integrated in the walls. This abundant light joint with the warm color of natural wood makes the interior cozy, welcoming and spacious. The finishes and the decorations are minimal and details were carefully considered. The interiors induce a youthful, harmonious and fresh atmosphere, which recommends Komai Residence a splendid house for a young family. Photos by Maxwell MacKenzie Architectural Photographer

Komai-Residence Robert Gurney Architect (2)

Komai-Residence Robert Gurney Architect (3)

Komai-Residence Robert Gurney Architect (5)

Komai Residence Robert Gurney Architect (6)

Komai Residence Robert Gurney Architect (7)

Komai Residence Robert Gurney Architect (8)

Komai Residence Robert Gurney Architect (9)

Komai Residence Robert Gurney Architect (10)

Komai Residence Robert Gurney Architect (12)

Komai Residence Robert Gurney Architect (13)

Komai Residence Robert Gurney Architect (14)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Kafe Francin in Prague / DDAANN Studio

Thanks to Kafe Francin, a café situated just across a tram stop on Strossmayerovo náměstí, the people waiting for a tram have a reason to postpone their departure. A neon sign on each of two large windows leaves no one in doubt about what’s happening inside.

Mill Valley Modern Home by YamaMar Design

Tucked into a low valley, next to a creek, this Mill Valley modern home was in need of some serious design love. Our clients, an environmental attorney, his wife and two kids purchased the house knowing they wanted to do an extensive renovation of both the house and grounds.

Los Limoneros House / Gus Wüstemann Architects

Los Limoneros House is a family home designed by Gus Wüstemann Architects. The residence is located in Marbella, Spain. Program The plot is situated in an suburban...

Cranes Attic in Genoa by Gosplan

The Cranes attic is situated in the city centre of Genoa, on the top of a building in the medieval neighbour on the old dock that protects the city for the Middle Age. The apartment has a 40 square meters surface, a small area that hosts a living room with open kitchen, a bedroom and a bathroom.

Sustainable Terrace House Almost Completely Open To The Outside

Architects: Benjamin Garcia Saxe Project: Ocean Eye / Sustainable Terrace House Location: Puntarenas, Costa Rica Date of Completion: May 2016 Area: 350m2 Photographs: Andres Garcia Lachner Architecture Team: Design Director: Benjamin Garcia...

Adaptive Reuse and Restoration of a Historic Building Features 57 Modern Lofts

The thoughtful restoration and adaptive reuse of the historic structure features 57 oversized, modern lofts market-rate units – boasting more than 280, 8-foot by 10-foot windows to provide each unit with expansive views and an abundance of natural light