Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura

Architects: Cadi Arquitetura
Project: Lajeado Apartment
Architect in Charge: Daiane Renner, Ismael Stimamiglio
Location: R. João Matte Sobrinho – Americano, Lajeado – RS, Brazil
Area 143.0 m2
Project Year 2016
Photographer: Cristiano Bauce

Before moving to Lajeado, in Rio Grande do Sul, mother and daughter lived in a large house with a backyard, in Santa Cruz do Sul. Despite the choice of an apartment as a new home, the matriarch did not want to give up the entrance of light and the presence of green for the new home. That is why the project integrated the social area creating a great light and airy environment.

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 1

Even offering plenty of natural light, it needed to bring a little more green into apartament. The solution found was to line the wall that starts in the entrance hall and ends in the kitchen with a wallpaper that in addition to the vibrant emerald green color, stamped with several palm leaves and creates the feeling of jungle inside the house.

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 2

In addition, organization was the key word of the project. At the customer’s request, exposed utensils, niches, shelves and any exposed furniture were prohibited in the project. And the kitchen of the apartment, which was totally open, did not please much.

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 3

To solve the question of the kitchen very exposed, a slat of wood brought privacy and delimited the spaces better. The high kitchen countertop also helped with this, and it also provided support for a table where the family dines from day to day.

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 4

We bet on the joinery with clean design, which reinforces the sense of visual cleaning. This minimalist aesthetic is present throughout the project, which is marked by the neutral base, enclosed spaces and few objects of decoration.

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 5

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 6

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 7

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 8

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 9

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 10

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 11

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 12

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 13

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 14

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 15

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 16

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 17

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura 18

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

XOCO 325 Penthouse / Soho’s Chocolate Factory Turned Condos

Nestled in the heart of SoHo, XOCO 325 is a luxury condominium that sits on the site of a former Tootsie Roll chocolate factory. The...

Alpine Terrace House Float in the New Zealand Mountains

The Alpine Terrace house is a cluster of simple blackened buildings set around a courtyard. The cluster is sited on a sloping terrace surrounded by mountain ranges overlooking the Wakatipu Basin in New Zealand’s Southern Alps.

Apollo Bay House on Tasmania’s Idyllic Bruny Island

The Apollo Bay House sits amongst the coastal vegetation that fringes the bay. It has been designed for relaxed coastal living and easily crosses the line between inside and out through the use of multiple sheltered platforms and a strong visual connection to the outside.

HarbourVest Office Design by Maris and Direct Painting Group

Founded in 1982, HarbourVest is a global private equity investment firm, with a heritage built upon decades of innovation and success. In their new workspace, HarbourVest tasked Direct Painting Group with creating a modern, flexible & functional workplace

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

An ambitious project for a young couple like Matteo and Veronica, a personal trainer and a beautician who live in a small town near Pisa. They bought a very old building of 220 mq and almost 5 m high to realize their dream: a New York style loft.

Lopez Island Beach Cabin by Graham Baba Architects

Beginning with an outdated 1962 split-level beachfront house, the challenge for this remodel involved the transformation and recycling of the original 1960s split-level house into a home that’s connected to its location.