Lakeside Cottage at Nojiri-ko, Japan / SUGAWARADAISUKE Architects

Lakeside Cottage at Nojiri-ko, Japan / SUGAWARADAISUKE Architects

Project: Lakeside Cottage / Nojiri-ko Nature Platforms
Architects: SUGAWARADAISUKE Architects
Team: Daisuke Sugawara, Noriyuki Ueakasaka, Hiroyuki Nakazawa
Structural Design: TECTONICA INC. (Yoshinori Suzuki、Hinako Igarashi)
Lighting Design: Toh design(Aki Hayakawa)
Constructor: Mizuken Inc.(Kanji Ohsaka)
Location: Nagano, Japan
Area: 52.0 m2
Year 2017
Photo credits: Jérémie Souteyrat

This is a lakeside cottage designed by SUGAWARADAISUKE Architects at Nojiri-ko (Lake). The design target is generating a new lifestyle in the midst of natural landscape by recomposing relationship between nature, building, objects and human beings.

Lakeside Cottage at Nojiri-ko, Japan / SUGAWARADAISUKE Architects

5 platforms with all different sizes, heights and materials transform those function beyond the floor to table, bench, bed, shelf, view reflector and canopy. These platforms create different openness, thermal condition and perspectives with layering structure according to ground undulation and forest landscape. The layering platforms rearranging the hierarchy of landscape/site/building/furniture/object together with generating new living space in the nature.

Lakeside Cottage at Nojiri-ko, Japan / SUGAWARADAISUKE Architects

Open grid structure encouraging, emerging architectural potential to enhance the life with nature concern to the daylight transition, 4 seasons and resident’s lifestyle. Platforms reconstruct “Horizontal Building Elements” into one feature of Nojiri-ko Forest to generate diversity of places, activities and innovation in the nature for people. This Lakeside Cottage represent opening to the scenery style, together with delightful, esthetic of the nature and transition of the time.

interiors, SUGAWARADAISUKE Architects

Lakeside Cottage at Nojiri-ko, Japan SUGAWARADAISUKE Architects

kitchen, SUGAWARADAISUKE Architects

fireplace, SUGAWARADAISUKE Architects

dining room, SUGAWARADAISUKE Architects

Lakeside Cottage at Nojiri-ko, Japan SUGAWARADAISUKE Architects

bedroom, SUGAWARADAISUKE Architects

sauna, SUGAWARADAISUKE Architects

Lakeside Cottage at Nojiri-ko, Japan SUGAWARADAISUKE Architects

Lakeside Cottage at Nojiri-ko, Japan SUGAWARADAISUKE Architects

Lakeside Cottage at Nojiri-ko, Japan SUGAWARADAISUKE Architects

Lakeside Cottage at Nojiri-ko, Japan SUGAWARADAISUKE Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Our Apartment, Moscow / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

The project "Our Apartment" is located in Moscow of Russia. The work was completed in 2018, with a total area of 56 sq.m. They were made by designers for themselves.

Sawmill House: Sustainable Architecture by Reusing Waste Concrete

Sawmill House is a Victorian Architecture Awards winning project 2015, New House under 200m2 category, commendation Sustainable Architecture. The house was designed by the Archier Studio...

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects

Located in the heart of the Brooklyn tech triangle, frog’s new workspace is a dynamic environment optimized to support the work of the renowned industrial design firm. The Frog offices includes a range of permeable environments, from open-plan stations, to private team rooms, to public gathering and gallery spaces.

Apartment Remodeling and Renovation in the Eixample, Valencia

When we start working on an apartment remodeling project, the first thing we consider are the client’s needs. These are always the starting point of all our projects. In this case the main concerns of our clients were related to regaining the original character of the apartment since ...

Charming Spanish Style Home in the Heart of Los Angeles

This charming Spanish style home in the heart of Los Angeles came to us with much potential. Our main areas of improvement came in developing the kitchen, master suite and enhancing the features of the house that make it so charming.

Alphington Townhouses by Green Sheep Collective

These four Alphington townhouses present an innovative approach to the design of medium density housing. Each townhouse has been designed with excellent connections to the outdoors, maximised access to north light, and natural ventilation. Internal spaces allow for flexibility and the varied lifestyles of inhabitants.