Magnolia Remodel / David Vandervort Architects

- Advertisement -

Magnolia Remodel David Vandervort Architects

Magnolia Remodel is a residential project completed by David Vandervort Architects, an architecture firm located in the Eastlake neighborhood of Seattle.

This remodel transformed a standard 1950’s daylight basement house into a dramatic view focused residence for a couple including an Accessory Dwelling Unit and Art Studio.

Magnolia Remodel David Vandervort Architects 1

The 3,800 sf home is located in the Magnolia neighborhood of Seattle and has a sweeping 270 degree view of the city, mountains and bay. One inhabitant utilizes a wheelchair making accessibility an overriding concern necessitating the inclusion of an elevator. Limited by budget and regulation to the existing foundation the house became a vertical assemblage of spaces reaching toward the view.

Magnolia Remodel David Vandervort Architects 2

The design emphasizes this verticality while anchoring to the ground plane with brick accents. Despite the modern materials of the home the brick serves to relate to older neighboring houses.

Architect: David Vandervort Architects
Project: Magnolia Remodel
Location: Seattle, Washington, USA
Photography: Mark Woods

Magnolia Remodel David Vandervort Architects 3

Magnolia Remodel David Vandervort Architects 4

Magnolia Remodel David Vandervort Architects 5

Magnolia Remodel David Vandervort Architects 6

Magnolia Remodel David Vandervort Architects 7

Magnolia Remodel David Vandervort Architects 8

- Advertisement -

Essendon House – Refurbishment and Extension by Lai Cheong Brown

Essendon House is a refurbishment and extension project completed by Australian studio Lai Cheong Brown. From the architect: Developed from a schematic design the clients had...

Two Storey Loft in Sao Paulo / Atelier Branco

This two storey loft is located in a residential neighborhood of São Paulo – Brazil – where the real estate investors are shaping the market into small apartments units (from 25 to 40 sqm). In a city where life happens mostly outdoors, it makes sense to spend just a few hours in closed living spaces.

Fresh and Dynamic Workspace for Barrows Advertising in SoHo, New York City

After reconnecting with childhood friend Karen Barrows, wife of Barrows Advertising chairman Richard Barrows, Ghislaine Viñas Interior Design began designing their NYC office. The concept for the advertising company was to merge its South African roots with its gritty and soulful Soho neighborhood vibe to create a fresh and dynamic workspace.

River Ranch in Texas / Jobe Corral Architects

The massive rammed earth walls are visible from every room of the River Ranch, at times playing a main role and at others seeming to blend into the surrounding landscape.

Gundowring House in Tangambalanga, Victoria by Bryant Alsop Architects

Set on approx. 400 acres of open tableland, Bryant Alsop carefully considered the beauty of the nature’s canvas and seasonal weather extremes when siting a contemporary ranch house from which the owners could run their working cattle farm and enjoy semi-retirement.

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura

Before moving to Lajeado, in Rio Grande do Sul, mother and daughter lived in a large house with a backyard, in Santa Cruz do Sul. Despite the choice of an apartment as a new home, the matriarch did not want to give up the entrance of light and the presence of green for the new home. That is why the project integrated the social area creating a great light and airy environment.

Ivanhoe House / Technē Architecture and Interior Design

Ivanhoe House is a single-family home designed by Melbourne-based Technē Architecture and Interior Design. The brief was to create a contemporary new build family home....

A Contemporary Garage that Turns Into a Suspended Artist Workshop

Pierced with light on its flanks, the Artist Workshop is oriented towards the north and the views onto the lake. Spacious but intimate, the interior volume accommodates large formats of paintings. The minimalist play of surfaces and the rigor of the alignments put the artist’s work in scene and supports his concentration.

Off-Grid Cabin in Joshua Tree National Park: Folly by Cohesion

Folly off-grid cabin is a peculiar prototype built to serve as a conversation piece, lend interest to its surroundings through an architectural medium. It derives from a need to expand my thesis position on architecture; which explores Cohesion as the integration of contextual and pragmatic relevancy within different environments.

Ned Shed – Ski & Bike Getaway in Colorado / Fuentesdesign Architects

The “Ned Shed” is a recently completed home designed and built by fuentesdesign architects outside of Boulder, Colorado. The 2000 square foot, 3-bedroom ski & bike getaway has epic views overlooking the Colorado Continental Divide

Casa dos Patios by Pedro Ferreira Architecture Studio

Casa dos Patios project aimed to refurbish an eighteenth-century urban villa, located in one of the most charismatic streets of the city center, featured by a mixture of commerce, services and housing uses.