Residential ArchitectureApartmentsGavish Apartment in Tel Aviv / Gali Amit

Gavish Apartment in Tel Aviv / Gali Amit

Gavish Apartment by Gali Amit

Architect: Gali Amit
Project: Gavish Apartment
Location: Tel Aviv, Israel
Project Year 2017
Photography: Amit Geron

Located at the heart of a metropolis, this duplex apartment is on the 32/33 floor of a Tel Aviv tower. Designed by Gali Amit, the Gavish Apartment is endowed with large floor to ceiling windows, showing magnificent cityscapes 24/7. As reflection to an urban landscapes, the apartment appropriates a ‘sense of urbanism’ in having a double height ‘public space’ along with its selected materials and tonality.

Gavish Apartment by Gali Amit 1

The walls of the ‘publics space’ are rendered with cement, yet compartmented by slim horizontal brass bars.

Gavish Apartment by Gali Amit 2

The central space enjoys a flight of stairs made of slender white steel, a 3m high thin shelves library, with an integral stepladder attached; and a” Bulthaup” aluminium graphite kitchen.

Gavish Apartment by Gali Amit 3

The apartment houses a couple in their 50’s, whose children have already grown up and left home. As the couple enjoys entertaining guests; the design brief included elements required for good hospitality; such as a large kitchen with wide-ranging functionality; guests bedroom with all necessary services and entertainment areas.

Gavish Apartment by Gali Amit 4

The first floor is the ‘public space’; it includes the ‘official’ hospitality area, an entertainment area, kitchen and the dining area, and guests bedrooms, all positioned below the mezzanine so to contribute additional privacy.

Gavish Apartment by Gali Amit 5

The flight of stairs is designed to enhance a sense of double level spaciousness, giving a sensation of an extra high ceiling.

Gavish Apartment by Gali Amit 6

The internal mezzanine is the ‘private space’; it is the couple’s private ‘playground’. It is an open space bedroom; the back of the bed functions as a partition to a gym, here cityscape sights stretch endlessly. The bathroom is furnished with a glass partition of which one side has a double basins cabinet and the other contains an ellipse shaped bathtub with marble tiles.

Gavish Apartment by Gali Amit 7

The Gavish apartment enjoys minimalist aesthetics with fine-cut neatness. Some of the additional particular choices such as carpets, wooden floors and brass profiles, are all contributing towards a totality that of warm homey urban experience.

Gavish Apartment by Gali Amit 8

Subscribe to our newsletter

Casa Na Maia, Portugal / Adoff Arquitectos

The set of buildings is located in the center of the Portuguese city of Maia, a neighboring town of Porto, and has its origins in an early 20th-century farmhouse, once part of a larger estate.

Sumei Skyline Coast Boutique Hotel, Sanya, China

The designer builds the hotel lounge, unlike the traditional ones, into an area featuring reception, seating, photography and high tea.

Theresa St Residence / Sonelo Design Studio

Architects: Sonelo Design Studio Project: Theresa St Residence Location: Victoria, Australia Photography: Peter Bennetts Subtlety is the one word Theresa St residence evokes. This small home was renovated...

Casa A by Rem’a Arquitectos Stands Out with Atypical Volumes and Consistency

Privacy and altimetric asymmetry are the main concerns of this specific intervention zone. Therefore we established a dialogue between this duality, building around programmatic voids, exogenous or endogenous.

Dry Creek Estate, California / Dowling Studios

The Dry Creek Estate is positioned at the top of a grassy knoll on a 10 acre site with expansive Dry Creek Valley views. The property is steeply graded and surrounded with trees along its perimeter.

Recommended Stories