facebook

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer / Paris

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (6)

Paris based architects Ulli Heckmann and Eitan Hammer have converted two apartments into a maisonette for a couple and their three children. Maisonette apartment has an area of 180 square meters and was completed in 2015.

Before achieving the upper apartment and deciding to join the two apartments the family lived in the lower part oft the future maisonette. During construction all interior walls have been removed to create four individual rooms on the sixth floor and an open living space on the seventh floor.

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (1)

The three children share a bathroom and a separate restroom. The parents’ bathroom is connected directly to their bedroom to create a suite like space integrating a dressing and a small study.

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (3)

The former entry door on the 6th floor has been abandoned but remains operable for special occasions. The client demanding for as much storage space as possible, all rooms are equipped with customized cupboards and several ‘storing gadgets’ have been integrated all over the apartment.

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (11)

While the private rooms are located in the lower part of the maisonette, the spaces devoted to reception and living are found in the seventh floor. The upper floor is an open space including entry, cloakroom, guest toilet, kitchen, dining room, living room and the terrace. In contrast to the lower floor and its separated rooms, the living area is composed as an open space with no walls.

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (17)

The absence of separating walls and the deliberate choice of reducing the materials to a minimum facilitate the impression of an open and generous space. Openness and intimacy are provided by the central piece of furniture, which allows the inhabitant and the different spaces to be part of the ensemble or independent and secluded.

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (16)

A concrete floor identifies the ‘public spaces’ including entry, kitchen and dining. A wooden parquet – as a reminiscence to the private lower floors – distinguishes almost like a rug the more intimate space of the living room and the staircase leading downwards.

Project:  Maisonette Apartment Paris
Concept: Eitan Hammer / Ulli Heckmann
Location: Paris 16, France
Area: 180 m2
Photos: David Boureau

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (15)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (21)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (13)Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (8)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (18)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (20)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (12)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (7)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (9)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (2)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (10)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (14)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (5)

Maisonette Apartment by Ulli Heckmann and Eitan Hammer Paris (4)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Austin Mid-Century Ranch Gets a Second Chance with a Stunning Rehab

The Austin Mid-Century Ranch is a creative collaboration between renowned Austin design firm Mark Ashby Design and Rick +Cindy Black Architects. Built in 1955, characterized by its low-slung roof, brick exterior and pitched ceilings, the house had not been renovated or maintained in its sixty years.

Tsubo Niwa House by Fraher and Findlay

Tsubo Niwa House is a Victorian large single family dwelling situated in Hackney. The client were the founders of Studio XAG. From the very beginning, the project was about refurbishing and extending the house whilst injecting the Clients creative personalities as designers and makers themselves.

Cape Town Villa, South Africa / ARRCC

Overlooking the Atlantic Seaboard in Camps Bay, Cape Villa is set against the impressive backdrop of the picturesque Twelve Apostles mountain range and boasts the perfect balance between luxury and comfort.

Heymount House / Isarcis Architecture & Interiors

The active zone of the Heymount house is separated from contemplative zone by a central spine acting as a clear definition which can be regulated to be either fully permeable or closed by means of fully retractable sliding doors.

Lin Residence / LCGA Design Taiwan

Lin Residence is a single-family home designed by LCGA Design, an interior design firm located in Taipe City, Taiwan. A design project aside the riverside of...

Freehand Design-Doodle is a Unique Pendant Handcrafted by Artisans

Freehand Design-Doodle is a pendant lamp designed by Simone Micheli for the Italian brand Terzani. We no longer march in a straight line. Our lives...