Loft in Paris: Ancient Craft Shop Transformed by Maxime Jansens

Loft in Paris ancient craft shop transformed by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (6)

Loft in Paris is a project realized by the French architect Maxime Jansens in the space where it has functioned a 130 square meters ancient craft shop. The space is located in a garden in the eastern part of Paris. By understanding the customers’ need and desire to live in a flat open space, the French architect has reduced to the limit the compartmentalization of the space. The fact that the space was connected to two old terraces located above was valorized. They were abolished, the floor was leveled and instead of the terraces there were placed windows and skylights turrets that provide interior light.

Loft in Paris ancient craft shop transformed by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (5)

The inside spaces are mostly lit by these skylights and by a few windows on the outside. The clients also wished to live in an open-space apartment, so the designers tried to add as few partitions as possible. Due to the fact that the children’s bedrooms do not have windows, the interior walls were made of glass. Thus, the children’s rooms benefit of light from two skylights turret. The furniture is minimal, with a very raw aspect, mainly made from white wood, steel and concrete. Working with a relatively small budget, Maxime Jansens has managed to capitalize and offer to this old space a new life as a comfortable home for a young family. Photo Loft in Paris – Cecile Septet.

Loft in Paris ancient craft shop transformed by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (3)

Loft in Paris ancient craft shop transformed by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (1)

Loft in Paris ancient craft shop transformed by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (2)

bedroom by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (7)

kitchen by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (16)

kitchen by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (13)

Loft in Paris ancient craft shop transformed by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (14)

dining room by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (15)

Loft Paris ancient craft shop transformed by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (17)

kids room by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (8)

bathroom by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (9)

bathroom by Maxime Jansens - HomeWorldDesign (10)

plan

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Renovations to the Renowned Eppich House in West Vancouver

This is a project of renovations to the renowned Eppich house, originally designed by architectural icon, Arthur Erickson, in 1979. Description by BattersbyHowat: Arthur Erickson’s...

San Benito House by Besonias Almeida Arquitectos

A house to be inhabited only by the marriage, a social sector of large dimensions, a main bedroom with bathroom and large dressing room, and two guest bedrooms with a bathroom to accommodate children and grandchildren on weekends.

Small-Scale Extension to a Three-Storey Victorian Townhouse

Peckham kitchen is a small-scale extension to a three-storey Victorian townhouse in South London for a family of four. Located on a compact plot, the house had hardly any outdoor space: only one small patio.

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture

Since its founding in 2007, Dropbox has become the leader in cloud storage and file synchronization with over 350 million users around the globe. The company, which is headquartered in San Francisco, engaged STUDIOS to create their first New York City office near Union Square.

Jinonice Family House / Atelier 111 Architekti

A narrow street, where the sleepy character of old Jinonice is still preserved, broadens out to create a tiny square with a well. It was dominated by an abandoned house, formed by gradual addition of masses, some of which overtopped the original one.

False Bay Residence / Olson Kundig and Geremia Design

The False Bay Residence is situated to maximize sweeping views of Haro Strait and the Olympic Mountains. A 15-foot-tall opaque entry door pivots open to reveal a view of the Sound through a double-height glazed living and dining space.