Malvern House: Addition and Renovation to an Edwardian Style House

- Advertisement -

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House

Architects: Neil Architecture
Project: Malvern House
Team: David Neil, Miriam Harris, Tanti Azman
Location: Malvern, Victoria, Australia
Photography: Hilary Bradford

The Malvern House is an addition and renovation to an existing Edwardian style house. The owners, whilst endeared by the houses period charm, desired a relaxed, contemporary family home to raise a young family.

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 1

Located in an intact heritage precinct, the front of the house has been retained and refreshed, while internal spaces have been thoughtfully brought up to date.

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 2

Utilising an ideal northern aspect, a double storey addition at the rear contains new informal living spaces at ground level, opening onto an outdoor entertaining area and pool. Children’s bedrooms are located above, taking advantage of adjacent park views.

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 3

The double storey form, framed with contrasting timber and metal cladding, is punctuated by large windows set deep in to the façade providing solar protection whilst directing views into the backyard and parklands beyond.

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 4

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 5

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 6

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 7

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 8

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 9

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 10

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 11

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 12

Malvern House: Addition and Renovation to an Existing Edwardian Style House 13

- Advertisement -

A Working Environment That Fosters Positive Energy

The cumulative effect is an working environment that fuels passion, fosters positive energy, and harnesses technology to tell the story of The Honest Company’s impact on the world.

Shanghai Apartment Transformed into a Light-Filled and Kid-Friendly Home

The whole new Shanghai apartment is a symbolic text which contains castle, forest, sky, curtain, distorting mirror or space capsule (arc stainless steel), jigsaw (tile pattern in bathroom), stage, tent and greening wall.

Victorian Brick Terraced House Renovated by Granit Architects

We got planning for a full width and side return extension, with full height steel doors adding an industrial style to this typical Victorian brick terraced house. The ground floor has been completely reconfigured, to create once large open plan kitchen, dining and living space.

Stanton & Co Restaurant in Sydney / Alexander & CO

Stanton & Co is a restaurant interior fit out of an existing heritage shell. The venue holds 250 patrons and is a fine bar/bistro offering internal and external dining with an open show kitchen.

Park Haven Apartment Reconceived as an Urban Retreat

A Park Haven apartment, located at the edge of Hong Kong’s busiest commercial district Causeway Bay, is now reconceived as an urban retreat. Keshia, a globetrotting dining and travel writer, had commissioned Hong Kong interior design architect LAAB ...

Six Senses Laamu, a Paradise Resort in the Maldives

Six Senses Laamu is a luxury resort, the only one from Laamu Atoll, a part of the Republic of the Maldives, situated in the South –West of India, deep in the Indian Ocean. Once you have arrived in the international airport of Male, you have to take another 35 minutes flight to Kadhdhoo

The Interior Remodel of a Midcentury Modern Home in Central Seattle

SHED Architecture & Design, together with interior designer Jennie Gruss, gave this 1957 midcentury home—originally designed by PNW architect, Arnold Gangnes—a fresh update for a young family in Seattle, Washington.

Edgemont Family Home Completely Clad in Black Metal

The concept for this Edgemont Family Home was inspired by the surrounding coastal rainforest and the homeowners love for mid-century design. To enter the house you are brought down several steps, through the soft pink front door, into the main floor of the home.

Horizontal House Composed of Three Volumes Surrounded by Dense Vegetation

Peacock residence is a horizontal house located on the outskirts of a small seaside town in Suffolk in a residential area, typically consisting of generous examples of two and three-storey detached houses. With its surrounding dense vegetation the design appears as an inverted hortus conclusus (literally: enclosed garden) which conceals most of what happens inside of it.

Interstruct, Inc. Turned a Former Parking Lot into a Warm and Modern Home

Orlando-based architect and co-founder of design-build firm Interstruct, Inc., Ryan Young transformed a former parking lot in one of the city’s creative, emerging neighborhoods into a warm, modern home for his growing family. The project’s hallmark is its use of industrial-grade materials showcased for their inherent beauty.

Invercargill House / Mason & Wales Architects

Located in Southland, New Zealand, Invercargill House is a rural-styled house designed by Mason & Wales Architects. The house is arranged skilfully in a free-flowing plan interconnected by...