Residential ArchitectureHousesSavioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home

Architects: Savioz Fabrizzi Architectes
Project: Converted of a Former Hayloft Barn
Collaborators: Loïc Nellen
Location: Chez les Reuses, 1937 Orsières, Switzerland
Area: 550 m2
Photography: Courtesy of Savioz Fabrizzi Architectes

This former hayloft barn in the centre of the village of chez-les-reuses is an example of traditional valaisan construction, with a stone lower part and timber upper part. The conversion of this rural building into a holiday home uses what is already there, retaining the typical local features.

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home 1

The 3 existing storeys are occupied by bedrooms and living spaces, while a concrete annexe, built partially underground, contains a wellness area. The slab above this space supports an outdoor terrace, accessed from the living room. All the spaces enjoy views over the countryside and natural light, through the many existing wall-openings, and a new opening in the south wall.

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home 2

As a contrast to the larch wood used for the exterior walls, mineral materials are used for the interior. The internal insulation is covered with a layer of grey plaster, while the floors are of concrete.

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home 3

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home 4

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home 5

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home 6

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home 7

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home 8

Savioz Fabrizzi Architectes Convert a Former Hayloft Barn into a Holiday Home 9

Subscribe to our newsletter

Mazzini Retreat, Punta del Este / iHouse Estudio

The main idea begins with the client’s initiative to live immersed in the forest, always in direct contact with the surroundings.

Sunnybrook Residence by Stocker Hoesterey Montenegro Architects

The Sunnybrook residence was designed for owners who requested a clean, uncluttered plan with warmth and texture as rich as their Texas history. Because of the deep site setback, the structure appears to be suspended in and above the gently sloping lawn, which glides under and through the house.

Architectural Model Museum in Shanghai by Wutopia Lab

The client, founder of Fengyuzhu, hoped to display the architectural models of all the famous contemporary Chinese architects in this museum. His inspiration came from Archi-Depot, an architectural model museum situated at a warehouse in Tokyo.

The Rock House Offers Access to a Wild and Untouched Nature

Built on the slope of Mount Shefford, the residence bridges an aerial view on one side and an ascending, rugged topography, populated by rocks and maples, on the other. The initial idea for this project was to merge with the mountain, to nestle into the terrain until it becomes one with the residence.

Contemporary Style Apartment with a Bit of Industrial Rawness

Proving that a space needn’t have electrical wires or ducts hanging from the ceiling to be an expose on industrial style, a 250 square meter apartment in Kiev maintains a clean, contemporary style while inserting plenty of personality and a bit of industrial rawness around the edges.

Recommended Stories