Model Duplex at Yanlord Marina Center by T.K. Chu Design

- Advertisement -

Model Duplex at Yanlord Marina Center by T.K. Chu Design

Project Name: Model Duplex at Yorland Marina Center
Design company: T.K.Chu Design
Principle designers: T.K.Chu, Benson Yang, Claire Chen
Design team: Robin Huang, Rose Lin, Wesley Sun, Lynn Wang, Marie Jiang, Peter Yao
Project management: Xiaodong Zhu, Meng Xia
Contractor: Nanjing Ren Sheng Decoration Corp.
Project Location: Zhuhai, China
Site area: 700 m2
Brands: T.K HOME,Cornelio Cappellini, GALLOTTI &RADICE &Tradition, BENTLLEY HOME , roche-bobois
Photographer: Boris Shiu

Zhuhai Yanlord Marina Center is located directly on the Zhuhai coastline providing a breathtaking ocean view of Macau and the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge. The ocean serves as the main axis upon which the Center’s external architectural curve laps like a wave, while the ‘spray‘ in the interior creates the ultimate dream, unifying the exterior with the interior.

Model Duplex at Yanlord Marina Center by T.K. Chu Design

Gateway
Ernest Hemingway’s ‘The Old Man and the Sea’ shows people the power of life when facing death, whilst T.K.Chu’s Design focuses on children and the sea because of the implication of life, warmth, and hope, and consequently we may see the artist He Lang’s work ‘Crying Children’ echoing with the Center’s gateway.

living room by T.K. Chu Design

Living Room
The artistic device hanging on the wall, the rhythm of the sea water under the sun, gentle yet rapid, along with the curve of the whole space structure, reflects the ever-changing sea surface, bearing the same line with the architecture. The carpet is a tangible performance of the waves caressing the beach, as one sits on the ground overlooking the sparkling waves.

Model Duplex at Yanlord Marina Center by T.K. Chu Design

In addition, due to the architectural design of a large area of floor-touching windows and a space cut by a large crossbeam, T.K.Chu Design skillfully outlines an arc to reflect the distant island, framing the scenery in a gentle way, as if the condensed spray art device is also within this frame of view.

bar, living room, by T.K. Chu Design

The artist Zhang Guoliang’s ‘soap bubble’, depicting a childhood of unconditional happiness dreamily extends to the sculpture downstairs while floating in midair. On the staircase, the art piece bestow the space a warm and childlike breath, thus every visitor may experience a subtle feeling of pureness and sheer happiness. ‘Those who wish to enter this space can regain the power of hope and courage,’ T.K.Chu explains. In order to conform to the special interior inclined wall surface of the building, and to create art in the space, Chu carved the staircase along a curve, completely covering it with stone. The corridor leads to the floor space, and the viewer is again welcomed by the artist Zhang Guoliang’s work. According to the varying effects of surface oxidation, copper metal polished materials grant the space different characteristics.

Model Duplex at Yanlord Marina Center by T.K. Chu Design

In T.K.Chu’s design, art is not just pretentious posturing, but a delicate perception, a creation. The wall decoration, seems to be condensed indoor water, echoes the sea, and above all, like foam waiting for irradiating light, glows majestically.

Model Duplex at Yanlord Marina Center by T.K. Chu Design

Tea Room
The tea room structure relies on the inspiration of the old adage ‘water dripping through stone’, inserting green plants into the space. T.K.Chu Design hopes to break away from the traditional cultural tea area design pattern, and through the height of the background wall’s arch to create a sense of rhythm in the space.

Model Duplex at Yanlord Marina Center by T.K. Chu Design

Recreational Room
The main entertainment room is calm and comfortable, a water-blue carpet coupled with a stone tea table, floating in the sea reef islands so that the space extends into a receding view of Zhuhai. The Study is themed as a city seascape, with bold color blocks jumping out of a spacious tonality, setting up a suggestion of an arc, luxurious yet unaffected.

staircase by T.K. Chu Design

The dressing room is reflected in the full open main bath space; in the mirror it looks like two full moons rising from the sea, their light projected on the sea, and the sea itself forming a glittering silver belt, illusorily blurred. The mosaic of the floor guides ones vision to the bottom wall of the end point; the black marble bathtub made of pure stone locks the whole space into a light white tone, focusing the vision, drawing a perfect conclusion of the ‘sea’. The shadows that shake in the waves of water are like flames in crystal.

bedroom by T.K. Chu Design

Model Duplex at Yanlord Marina Center by T.K. Chu Design

bathroom, T.K. Chu Design

bedroom by T.K. Chu Design

home office, T.K. Chu Design

- Advertisement -

Terraced House Slivenec / Barbora Léblová

Terraced house owned by a family of four is situated in a calm residential area of Slivenec. It was built as a part of...

Monterey Residence, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

Patinated copper and bronzed iron are richly defined against the subtle uniformity of cream colored plasterwork. A clear grained Cedar scrim finished in a natural hue of pale rose add a neutral element to the overall composition.

Theatrical Apartment – Industrial London Warehouse Conversion

Apalondon have collaborated with Dalia Ibelhauptaite (a director of opera and theatre) and Dexter Fletcher (a director of film and theatre) on the design...

Studio Loft Apartment in Downtown Budapest

'Studio Loft Apartment' is a delicate flat in downtown Budapest, Hungary, designed by Gaspar Bonta Studio. Originally a studio of a well-known hungarian painter,...

Casa Brutale: a perfect home for James Bond

The architect’s description: Casa Brutale is a geometrical translation of the landscape. It is an unclad statement on the simplicity and harmony of contemporary architecture....

Timber Garden Pavilion / Black Line One Architecture Studio

Black Line One Architecture Studio has designed this timber garden pavilion in Melbourne, in a garden of olive trees. This compact addition forms a new...

Plus-Energy Houses in Berlin by GRAFT

GRAFT designed a single-family house and 2 semi-detached houses, all of them environment-friendly buildings that join mobility, energy and health. The project is an unrivaled...

Renovation of a Private Residence on a Wooded Site Near Iowa City, Iowa

This renovation of a private residence on a wooded, exurban site near Iowa City, Iowa draws upon the imbedded formal logic of the original structure to create a contemporary home for a family of four.

Dark Bungalow Transformed by Benn & Penna Architects into a Modern Home

Conceptually, the project is an insertion of two augmented lodges atop the existing house – one contains the parents’ bedroom & facilities, whilst the other is the children’s bedrooms.

OCM House by Studio Jackson Scott Embodies the Power of Simplicity

Simple and rectangular, OCM house sits tucked away from street view at the back of a grassy block. Bathed in the warmth and light of the Byron sun, it responds to the client’s brief of a comfortable home for a young family

Canyon Preserve, Texas / Lake Flato Architects

Tucked into the Hill Country canyons, the buildings of Canyon Preserve stair step down steep, rocky slopes of oaks, first growth cedar and hearty indigenous vegetation, creating a secluded and serene setting for this intimate house.