MT TITLIS Club – Times Group / Matrix Design

Times Group • MT TITLIS Club / Matrix Design

Project name: Times Group • MT TITLIS Club
Project category: club
Location: No. 11, Sanhuan Road East, Shishan Town, Nanhai District, Foshan, Guangdong, China
Finishing design: Matrix Design
Decoration design/execution: Juzhen Mingcui
Project area: 1,000 m2
Finishing cost per sqm: 4,000 rmb
Decoration cost per sqm: 3,000 rmb
Photography: Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.
Main materials: travertine, marble, wood veneer, wood-grained aluminum panel, black brushed stainless steel

The MT TITLIS Club is a small club located in Foshan, China. By approaching the interior design based on the site and architectural conditions, Matrix Design created an exquisite, tranquil and comfortable home-like space with creative designs, providing urban elites with a fantastic destination to relax and meet friends.

Times Group • MT TITLIS Club / Matrix Design

Based on the idea of “tranquility”, the designers gave full play to their imagination on “serenity, colors and forms”, aiming to create a spatial ambience of void and simplicity. The materials utilized feature various textures, which add delicate expressions to the space. As creating interior settings, the design team focused on conveying the concept of coexistence between human and nature. The angles of framed views, and the axis of the yard, all remind people to think about the dialogue between mankind and nature. Moreover, the material palette of local materials, including timber, stones, iron, wood-color paint and glass, also indicates a natural construction method.

Times Group • MT TITLIS Club / Matrix Design

The overall interior design follows “minimalist modernism” as the main thread, and presents a neat and simple spatial sequence. The walls have a warm texture, pure and natural. And the sense of “solidness” of interior structures, make the minimalist space powerful. The utilization of elements shows perfect coordination and integration with sound, lighting and spatial context. The space has its order, though seemingly disordered. The vertical columns rise up, matching with the structures and complementing each other, which is very expressive and striking. In this way, spatial sequence is formed. When viewing from a distance, the space appears as large whole, while small details are shown as taking a closer look. Dotted with natural decorations, the interiors well blends with exteriors.

Times Group • MT TITLIS Club / Matrix Design

Apart from considering functions and landscape, the design team also attached great importance to light effects. In this space, the light varies in every day throughout the year, and encounter people at each turn and corner surprisingly. The outdoor forecourt is set with waterscape, becoming an aesthetic and cool place for enjoying views and resting. The interior design is harmonious and consistent with the architectural form, making the outdoor environment and interior spaces an integrated whole, which perfectly combines functions and unifies spatial tonality.

Times Group • MT TITLIS Club / Matrix Design

reception-area / Matrix Design

Times Group • MT TITLIS Club / Matrix Design

lobby / Matrix Design

Times Group • MT TITLIS Club / Matrix Design

Times Group • MT TITLIS Club / Matrix Design

lobby / Matrix Design

gym / Matrix Design

soaking-pool-area / Matrix Design

Times Group • MT TITLIS Club / Matrix Design

Times Group • MT TITLIS Club / Matrix Design

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

The Remains of an XVII Century Cottage Encapsulated in a Modern Home

The decision to encapsulate the remains of the 17th century cottage with almost everything left intact, including the dry ivy branches and the trimmings, in a modern house is both bold and brave and is successfully carried out by the project team.
Sunset Residence by McLeod Bovell Modern Houses 3

Sunset Residence by McLeod Bovell Modern Houses

Located on a steep and technically challenging site in West Vancouver, the Sunset Residence is designed to capture immediate views of heavy marine traffic and the open sea to the west. The irregular shape of the sites boundaries align with the edge of the house and culminate in a substantial blinder which provided privacy from adjacent properties.
MK House by Nicolas Schuybroek Architects 4

MK House in Antwerp / Nicolas Schuybroek Architects

Architects: Nicolas Schuybroek Architects Project: MK House Location: Antwerp, Belgium Photography: Claessens & Deschamps, Thomas de Bruyne MK House is a recently renovated heritage-listed townhouse from the early...
Tunquen Wooden Retreat

Tunquen Wooden Retreat by DX Arquitectos / Chile

Cabaña Tunquen is a wooden retreat designed by the Chilean studio DX Arquitectos A weekend house located at a short distance from both Santiago and the...
The Barnes Brick House by Yard Architects

The Barnes Brick House by YARD Architects

YARD Architects first met Nathalie and Alex at a Don’t Move, Improve! consultation run by the NLA at their annual exhibition of the best new domestic residential architecture in London.

More Articles Like This