Residential ArchitectureHousesValburn West House by Alterstudio Architecture

Valburn West House by Alterstudio Architecture

Valburn West House

Architects: Alterstudio Architecture
Project: Valburn West House
Location: Austin, Texas, US
Photography: Casey Dunn Photography

Valburn West House is a contemporary residence designed by Alterstudio Architecture, located in Austin, Texas.

Project description: Minimal impervious cover allowances and the possibility of astonishing views from the second level led to designing the primary living rooms upstairs.

Valburn West House 1

The visitor enters through a lush garden that tempers the ubiquitous environs, and provides a sense of relief and a moment of calm before ascending.

Valburn West House 3

Inside, one arises to an intense interior environment and unexpected expanse toward the Texas Hill Country. Behind, an aluminum trellis screen and quartered walnut millwork shields the neighboring houses while providing carefully framed views in their direction.

Valburn West House 3

Valburn West House 4

Valburn West House 5

Valburn West House 6

Valburn West House 7

Valburn West House 8

Valburn West House 9

Valburn West House 9

Valburn West House 10

Valburn West House 11

Valburn West House 12

Thank you for reading this article!

La Mira Ra House Offers an Intimate Opening Towards the Sea

La Mira Ra house, located in the South of France, is the fruit of a long reflection about the marriage of the wild nature of the Mediterranean and the minimalist purity of contemporary architecture - a marriage resulting in a unique architectural project.

Nieuw Amsterdam – Nuon Office / Heyligers Design + Projects

The complex Nieuw Amsterdam was built 25 years ago and has recently been transformed into a modern mixed-use building: hotel, Horeca services, catering services and the largest part being devoted to the offices owned by the company Nuon Energy.

New York House / Studio ST Architects

Combining the best of a comfortable suburban home with the sophistication and location of a city apartment, this 6700 square foot, full floor, gut...

Toowong Lighthouse by Alcorn Middleton Architecture Office

This addition provides the family’s home with a more serviceable weather protected entertaining space, than the previous timber deck with flyover roof. It’s footprint continues to secure the connection between the original kitchen to the set down outdoor pool area.

Low-Maintenance Weekend Retreat in Texas by Wernerfield

This weekend house is located on a beautiful wooded site on Cedar Creek Reservoir. The project program included the design of a main residence, guest pavilion, storage barn and various ancillary architectural features. The goal of the design was to provide an artful and low maintenance retreat that would blend in with the site.

Related Articles