NoD Café in Prague by Collaborative Collective

NoD Café in Prague by Collaborative Collective

Architects: Collaborative Collective / Martin Gaberle, Marek Fischer
Project: NoD café
Location: Prague, Czech Republic
Area: 121 m2
Year: 2017
Photographs: Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice

Description by architect: The café is the core of NoD experimental culture space. Our goal was to refurbish the interior to attract daytime coffee shop visitors.

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 1

Our proposal is amplifying an early 20th century atmosphere whilst keeping the NoD signature; the pompous central bar under the floating Jiri David’s Golden bones sculpture and the elevated seating area. The original ornate molding is being continued with a new one which we cascade all around the hall. The smoked oak parquet, the white mosaic at the bar, and the traditional coffee shop chairs, accompanied by the brass elements, refers to the era of the foundation of the house.

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 2

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 3

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 4

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 4

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 6

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 7

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 8

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 9

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 10

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 11

NoD Café in Prague by Collaborative Collective 12

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Modern Seaside Home – Redefining the Openness to the Outside

In this modern seaside home, the living space reveals itself through a varied range of sequences and views changing with seasons and the passing of time. The owners wished to renovate the house in order to make it more adapted to their lifestyle

Block Island Barn Renovation by Taylor Interior Design

When our clients purchased this peninsula property, it had an existing barn that required demolition. Within its somewhat constrained footprint, our clients built a new 4-bedroom home that required a mix of clever design solutions to accommodate guest rooms and plenty of entertainment space.

Brazilian Country House Designed in Contemporary Style

Chácara is a brazilian country house designed by Juliana Lahóz. The country residence was built in an area of ​​54,000 square meters, in Araucária, Paraná. The...

LZF’s Stitches Lamps by Burojet Featured at Euroluce 2017

Egbert-Jan Lam of Netherlands-based Burojet Design Studio has designed and ‘embroidered’ Stitches Lamps, a new family of lamps for LZF. LZF Lamps presented its New...

Story Pool House by Lake Flato Architects

Project Name: Story Pool House Architects: Lake Flato Architects Project Location: Center Point, Texas Photo Credits: Casey Dunn 2011 AIA San Antonio Honor Award 2012 Builder’s Choice Design Award Story...

Casa Tojal / Contaminar Arquitectos

Casa Tojal is shy and bucolic, from a steep terrain surrounded by olive trees. In a torn gesture, it is born as an integral part of its landscape and it leans over the valley towards the garden that surrounds it.