Fraher and Findlay

Tsubo Niwa House by Fraher and Findlay

Tsubo Niwa House is a Victorian large single family dwelling situated in Hackney. The client were the founders of Studio XAG. From the very beginning, the project was about refurbishing and extending the house whilst injecting the Clients creative personalities as designers and makers themselves.

The Christmas House / Fraher Architects

The Christmas House is a refurbishment of a turn of the century house built by Ted Christmas. The use of colour focuses on the earthy tones of the period, reinstated throughout the house and to the facade.

London Courtyard House Fully Refurbished by Fraher and Findlay

London Courtyard House is situated within a prominent conservation area in South West London close to the River Thames. The original house was architect designed at the beginning of the 20th Century.

Tired Georgian Terrace Transformed into a Modern Home Full of Character

Located in a quiet backstreet in the Conservation Area five mins from the Kings Cross transport hub and Argent's new development at Granary Square. We spotted the potential of these often overlooked streets and purchased this tired Georgian Terrace in late 2015.

Roof Terrace Room Renovated and Extended by Fraher Architects in London

Our client wished to refurbish and extend their existing roof terrace room, creating a stronger relationship with the external spaces and London skyline. The proposal sits within a Conservation area in central London, requiring a considered design approach that is sensitive to the existing building and context.

Edwardian House Remodel Features Open Spaces

The owners of this large detached Edwardian House, wanted us to work on designs for the building that would open up the internal rooms and embrace the large mature garden. An existing garage is to be converted into much needed store and utility room that sits nestled into the banks of the higher level garden.

Victorian House Renovated in South London for a Young Family

The typical terrace 2 up 2 down house layout suffers from a narrow plan form with a set of corridor like circulation spaces. Ground floor spaces are often rooms off this cellular corridor with bedrooms at first floor compromised due to the non active circulation space that runs from front to back of the building.

Lambeth Marsh House in London / Fraher Architects

Lambeth Marsh House is a single-family home renovated by London-based Fraher Architects. Project description: Lambeth Marsh House had been left unoccupied for over ten years...