Residential ArchitectureRenovation ProjectsThe Christmas House / Fraher Architects

The Christmas House / Fraher Architects

The Christmas House

Project: The Christmas House
Design and build: Fraher & Findlay
Joinery: Shape London
Location: London, United Kingdom
Photo credits: Adam Scott

The Christmas House is a refurbishment of a turn of the century house built by Ted Christmas. The use of colour focuses on the earthy tones of the period, reinstated throughout the house and to the facade.

The Christmas House

Fraher & Findlay worked with the client to secure planning to convert the two flats into three separate units. This was particularly challenging due to the corner aspect of the site – meaning that there could be no extension elements to the building.

The Christmas House

The original building was designed by Ted Christmas in the 1920’s with a strong focus on arts and crafts detailing and the use of texture. The building fabric was upgraded throughout, with each of the flats designed to marry the remaining period features of the properties with urban city living. Colour has been used extensively throughout, drawing influence from the red brick and the traditional green coloured frames from surrounding buildings of the period.

The Christmas House

The Christmas House

The Christmas House

bedroom / Fraher Architects

bedropom / Fraher Architects

The Christmas House

home office / Fraher Architects

bathroom / Fraher Architects

The Christmas House

The Christmas House / Fraher Architects

The Christmas House / Fraher Architects

Pipca Bistro in Prague by Mar.s Architects

Pipca bistro is situated in a new-rising „gastro“ district in the street Milady Horákové, Prague - Letná. The leading part is played by chicken - pipca (tweety :)) and the way of cooking: thanks to its size and noticeable design, the grill called rotisserie is the heart of the bistro.

Duplex in Moema, Brazil / Mandarina Arquitetura

With this sentence from our honorable Oscar Niemeyer, we introduce this duplex in Moema, that had the entire upper floor refurbished in order to serve the needs of a young couple that loves to cook and receive people.

Slopeside Remodel, Wyoming / CLB Architects

The renovation " Slopeside Remodel " was to be a concise editing of the architecture and furnishings – a process of removal rather than addition. Key walls and an oversized stone fireplace were removed to create better connections and flow at the main living spaces.

Hill Top Cottage / Luigi Rosselli Architects

Project: Hill Top Cottage Design Architect: Luigi Rosselli Project Architect: Sean Johnson Interior Designer: Alwill Interiors Builder: Built Rite Pty Ltd Structural Consultant: Peninsular Consulting Engineers Joiner: Sydney Joinery http://sydneyjoinery.com.au/ Landscaper:...

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio

Located in the city of Pern, Lagenhet apartment was designed by Russian studio AllartsDesign. Description by AllartsDesign: The owner of this apartment is a prosperous...

Related Articles