facebook

Edwardian House Remodel Features Open Spaces

Edwardian House Remodel Features Open Spaces

Architects: Fraher Architects
Project: Edwardian House Remodel
Location: London, United Kingdom
Photographer: Adam Scott

From the architect: The owners of this large detached Edwardian House, wanted us to work on designs for the building that would open up the internal rooms and embrace the large mature garden. An existing garage is to be converted into much needed store and utility room that sits nestled into the banks of the higher level garden.

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 1

The Clients are creatives with a passion for textiles and art work. The proposal looks to express the internal patterns and lining of the building, as a tailor would do by exposing a patterned lining on a cuff of a shirt. Brickwork from the the existing building is brought down to the floor plane and turned up to create the plinth for the snug extension.

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 2

A large weaving room sits at the top of the building with archive storage walls holding materials, cotton, wools and dress making equipment. The building fabric is to be fully upgrading, including solar tiles, MVHR unit, Solar Hot Array, Air Source Heat pump, replacement triple glazed windows, external insulation and green roofs.

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 3

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 4

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 5

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 6

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 7

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 8

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 9

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 10

Edwardian House Remodel Features Open Spaces 11

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Wimbledon House – Contemporary Restoration and Extension of a 1950s Detached Family Home

Wimbledon House project is a sensitive but contemporary restoration and extension of a 1950s detached family home set to the bottom of the hillside...

New Two-Story Brick Masonry Residence in Wicker Park, Chicago

This project is a single family residence in Chicago’s Wicker Park neighborhood. It entails the construction of a new two-story brick masonry residence, with a glass enclosed walkway that leads to a renovated existing coach house structure.

The Commons Coworking – Chippendale / Siren Design Group

Siren Design was appointed by The Commons to create another co-working space for the expanding company. Located in Chippendale, the Sydney Central site spans over a 3-level tenancy.

Spa Salon Built on a Riverbank: The Tent by a21 Studio

The Tent is a Spa salon built on a riverbank by Vietnamese studio a21 studio. Description by a21 studio: Located inside an operating hot spring...