Partiggiano – the Piazza for Foodies by CuldeSac Custom

Partiggiano - the Piazza for Foodies by CuldeSac Custom

Project: Partiggiano – The Social Foodie Club
Designer: CuldeSacTM Custom
Location: Valencia, Spain
Year 2019
Photographer: David Zarzoso

A corner of Italy in Valencia. Innovative, cheerful, eco and passionate. This is how Partiggiano, ‘The Social Foodie Club’, breaks into the on-trade market. The space, designed by CuldeSacTM Custom’s creative team, is born as a contrast between tradition and avant-garde; a tribute to life in the most mythical Italian squares; an ode to love for the Mediterranean Sea.

Partiggiano - the Piazza for Foodies by CuldeSac Custom

Through its architecture, its communication, its products and its service, Partiggiano presents itself to the world highlighting the Mediterranean culture and its eco-friendly character. With a strong commitment to the environment and the human being, this new restaurant emerges as a meeting point to share experiences and passion for the purest Italian cuisine.

The Social Foodie Club by CuldeSac Custom

In this way, Partiggiano rescues in its architecture the most human, social and informal side of the piazzas. Its structure, which evokes the traditional village mansions, is natural, simple and sincere. The grandstand, built in the middle of the space, appears as the central axis of the concept of this ‘Social Foodie Club’. This element strengthens the relations between the visitors, transferring them to the family culture of Italy.

Partiggiano - the Piazza for Foodies by CuldeSac Custom

Lighting plays a fundamental role in space. It is a Mediterranean flavour with that clear and luminous light that characterises it so much. The materials speak of origin and tradition. Arcades, plinths and large walls. Concretes, whitewashed walls, thick partitions, walnut wood, wrought iron bars… A raw and sensitive aesthetic that has been designed to be franchised and replicated in other spaces.

The Social Foodie Club by CuldeSac Custom

The extensive white walls turn into a canvas. In order to give the space more character, Partiggiano invites different local artists to wear them with their graffiti. Like the authentic squares of the street, it is a place of listening, of freedom of expression. In this way, Partiggiano speaks, exclaims, gets naked. Its communication campaign is sincere and transparent. Faithful to itself, to its prices and products. In this first opening, the street artists invited to paint the walls of the space were David de Limón, Xolaka and La Nena Wapa. Partiggiano is origin and flavour, naughty and sensitive, quality fast food; it is village and orchard, avant-garde and tradition. Partiggiano is contrast, it is the Mediterranean resistance.

Partiggiano - the Piazza for Foodies by CuldeSac Custom

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Lighting Heals Urban Space - Beijing CR Land·Instreet / PROL

Lighting Heals Urban Space – Beijing CR Land·Instreet / PROL

In the urban space renewal project of Beijing CR Land Galleria Shopping Center Instreet Renovation (hereinafter referred to as Instreet) in cooperation with Kokaistudios, PROL embedded human-oriented thinking, focusing on the emotional release of people in the lighting environment.
Aspen Residence with Magnificent Panoramic View Over a Nature Reserve 5

Aspen Residence with Magnificent Panoramic View Over a Nature Reserve

Architects Bohlin Cywinski Jackson and SheltonMindel & Associates have collaborated to design this Aspen residence. The Independence Pass Residence is sited at the edge of a nature preserve in Aspen, Colorado with views of an alpine meadow, forests of evergreen and aspen trees, the Roaring Fork river and the Rocky Mountains.
Weatherboard Bungalow Turned into Modern Family Home 1

Weatherboard Bungalow Turned into Modern Family Home

The project is driven by the clients vision to restore and preserve a beautiful doubly storey weatherboard bungalow in Williamstown.
Mackenzie Heights House by Frits de Vries Architects 6

Mackenzie Heights House by Frits de Vries Architects

Situated on the West side of Vancouver, on a 50’ wide lot, this family home was formed to fit quietly within an established mixed neighborhood. Sitting on a gently sloping site with oblique downtown and mountain views, the Mackenzie Heights House ...

Olmos Park Residence in San Antonio by Lake Flato Architects

Located in San Antonio, Texas, the Olmos Park Residence was designed by Lake/Flato Architects. The Olmos Park Residence sits on a heavily wooded, quarter-acre corner...

More Articles Like This