Restaurant Interior DesignC2 Cafe & Bar by Various Associates

C2 Cafe & Bar by Various Associates

C2 Cafe & Bar by Various Associates

Project: C2 Cafe & Bar
Designers: Various Associates
Project leader: Q LIN
Design team: Dongzi YANG, Shiqi LI
Status: Completed in 2019
Photographer: Feng SHAO

C2 Cafe & Bar is not simply a socializing space. The client hopes it will become a “private” destination where young urbanites can shake off pressures, troubles and obtain inner peace.

C2 Cafe & Bar by Various Associates

With a limited area of 75 meters, the site has to accommodate multiple functional areas, including a kitchen, a bar counter, a public seating area and an independent private room. As approaching the design, Various Associates firstly tried to figure out how to create a unique, distinctive and exquisite space while meeting the demands of functional layout.

terrace, Various Associates

The client hoped the project could be based in different corners throughout the city and provide an urban “holiday cabin” to the community. Besides, a relaxing and intimate atmosphere was required. Taking “Cabin in City” as the design thread, Various Associates conceived an isolated, delicate and distinctive wooden cabin in the concrete jungle.

C2 Cafe & Bar by Various Associates

Cross sections of cylinders can be seen everywhere in the space. Those details soften the hard edges, remove the coolness of the modern city, and produce a peaceful, cosy spatial ambience. In this space, people are able to take off all pressures and return to a serene state.

C2 Cafe & Bar by Various Associates

The ceiling features a unique slanting structure, which help integrate the interior and outdoor space. The interior space in not merely a flat view, but is more like an artwork enveloped by exquisite framework, waiting passers-by to explore.

bar, Various Associates

The silver oval art installation hanging in the space not only breaks the fixed, conventional pattern of the space, but also injects a futurist feeling into it. The mirror-like surface reflects the surroundings and shows a micro world.

private room, Various Associates

For Various Associates, this project is a new attempt. The studio hopes it breaks the boundaries between cafe and bar, gets intimate with the community via a popular appearance and hence brings people closer together. Through the project, Various Associates explored the possibilities of getting close to community via design, with a view to conveying the concept “Design is Life”.

C2 Cafe & Bar by Various Associates

With an intimate, simplistic and cabin-like ambience, C2 Cafe & Bar offers a novel destination to the neighbourhood and young urbanites who are living a fast-paced life.

C2 Cafe & Bar by Various Associates

C2 Cafe & Bar by Various Associates

C2 Cafe & Bar by Various Associates

C2 Cafe & Bar by Various Associates

Subscribe to our newsletter

Modern Duplex House Features a Minimalist and Balanced Architecture

A modern duplex house located in a small neighborhood north of Tel-Aviv, Israel, resides two families of close friends. Both are well attuned to modern architecture as owners of construction technology solutions businesses.

A Land by the Sea – Project by Tzvia Kazayoff

This unique house extends over an area of 240 square meters, and has become a home to a father and son who live side by side.

Berryman Street Residence / Audax Architecture

Architect: Audax Architecture Project: Berryman Street Residence Location: Toronto, Canada Photographer: Arnaud Marthouret Audax reclaimed an architectural relic from the late 70s and transformed it into an ultra-modern, crisp...

Small-Scale Extension to a Three-Storey Victorian Townhouse

Peckham kitchen is a small-scale extension to a three-storey Victorian townhouse in South London for a family of four. Located on a compact plot, the house had hardly any outdoor space: only one small patio.

ER Residence, Glasgow by McGinlay Bell

Set within a leafy secluded suburban area of Bearsden, our house was developed as a simple one to two storey four bedroom house within a former vacant plot.

Recommended Stories