Pickle Factory: 1880’s warehouse turned live-work studio

1880’s warehouse convertet

Pickle Factory is a project designed by the architecture and design studio Bright Common. The studio is based in Philadelphia and was founded by architect Jeremy Avellino. 1880’s warehouse turned live-work studio for a fine arts photographer and family respects its industrial origins while focusing squarely on adaptable design.

1880’s warehouse turned live-work studio

From the architect: Technical data for sustainable strategies
Adaptive reuse of an old industrial building
Building is located within 1/4 mile of multiple public transportation stops and a major commercial + arts corridor
Near-Zero Energy Retrofit = greatly reduced greenhouse gas emissions and very inexpensive to operate
Superinsulated + airsealed construction: R25 walls, R60 roof, Airtightness = 1.97 ACH50
4 kW Solar (photovoltaic) panel array
Natural daylight and ventilation provided by 2-story operable skylight space
High efficiency air-to-air heat pump (heating and cooling)
Energy Recovery Ventilation
LED lighting
Energy Star appliances
Low-flow plumbing fixtures

Builder: Wooden Box
Photography: Jaime Alvarez
Energy Rater: David Berg

1880’s warehouse converted to housing and work space

1880’s warehouse converted in house

1880’s warehouse - Philadelphia house

Kitchen - Pickle Factory 1880’s warehouse turned live-work studio

Kitchen design - 1880’s warehouse turned live-work studio

Pickle Factory 1880’s warehouse turned by Bright Common

1880’s warehouse turned live studio

Pickle Factory is a project designed by Bright Common

Pickle Factory 1880’s warehouse turned live-work studio - Bright Common

Bathroom - 1880’s warehouse converted to housing and work space

warehouse converted to housing and work space

warehouse converted to housing

Bathroom - 1880’s warehouse turned live-work studio

Pickle Factory 1880’s warehouse - converted to housing and work space

1880’s warehouse turned work space

1880’s warehouse turned live-work studio, Philadelphia, by Bright Common

1880’s warehouse turned live-work home

1880’s warehouse Philadelphia

Pickle Factory 1880’s warehouse turned live-work studio (1)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

The Art Collector Penthouse / Pitsou Kedem Architects

This art collector penthouse located in Tel Aviv was designed by architect Pitsou Kedem. Overlooking the city, this apartment is located on the 31st...

Masquespacio Has Designed New Interiors for Academia Altimira in Barcelona

Masquespacio has recently completed this new interiors for Academia Altimira offices, located in Barcelona. Description by Masquespacio: To celebrate the 15 years of existence of...

Sepi Residence / Frank Harmon Architect

Our client, a civil engineer, wanted a comfortable house for her family on a .7-acre lot located not far from her office. She asked for three bedrooms, a two-car garage, and a swimming pool.

Contemporary Revamp of a Guest House by CLB Architects

CLB Architects has collaborated with one family on a 180-acre Jackson Hole property over a period of twenty-plus years. The breadth of work — five projects in a wildlife-rich riverine ecosystem — depicts the evolution of one couple’s aesthetic

Ashby Residence in Austin, Texas / Matt Fajkus Architecture

The Ashby Residence is derived from the stereotomic operation of subtracting from and adding to a solid volume to enable specific programmatic relationships and daylight conditions. Sited on a typical 50’x150’ single-family residential lot in Austin, Texas, the design questions the standard house massing and arrangement by stretching along the length of the lot.

Renovation of a 1960’s Side Split Home in Toronto by Urbanscape Architects

The newly designed side split home stands distinguished in its immediate context. It integrates the landscape of the adjacent ravines, the structural form of the existing house, and the spatial requirements of its inhabitants in order to deliver a comprehensive, new home.