The Box Loft in Tel Aviv / Toledano+Architects

- Advertisement -

The Box Loft in Tel Aviv / Toledano+Architects

Project: The Box Loft
Architects: Toledano+Architects
Location: Tel Aviv-Yafo, Israel
Lead architect: Gabrielle Toledano
Area 110.0 m2
Project Year 2018
Photographer: Amit Geron
Budget 140 000 euros

Modularity is a key word in the design of this Loft. The clients, a young Israeli couple wanted an apartment that would make the most of the space but that would also allow them to have a children bedroom and even integrate a third bedroom in the planning, to be built in the future.

The Box Loft in Tel Aviv / Toledano+Architects

The Box Loft was commissioned while the building was being built, so the apartment was left an empty shell without anything else than the structure for us to design it with maximum freedom. The use of very few materials and clean lines combined with a generous living area enhance the feeling of open space. Still, preserving intimacy was fundamental, and each of the 2 bedrooms are turned to the outside, overlooking at the centenary trees outside.

The Box Loft in Tel Aviv / Toledano+Architects

The floor, ceiling as well as a wall in the living room were left in rough concrete. The Box and the kitchen in front of it are covered in white oak and reflective, custom brushed stainless steel. A continuous white lacquered bookcase links all the living area and creates various storage all around. It also integrates the doors to the surrounding spaces in the design.

The Box Loft in Tel Aviv / Toledano+Architects

The Box is a fully functional object. It encloses the children bathroom, some clothes and household linen storage and defines the dining area with a bench. The kitchen is also modular, the back unit opening or closing completely and allowing to hide the mess and the technique when needed. The brushed stainless-steel floor reflects the light that comes in filtered through the trees in a lively and poetic way. The angled led lights disturb the calm, clean and square design and provide it with some energy and motion.

The Box Loft in Tel Aviv / Toledano+Architects

Also, the centenary trees outside, that almost enter inside the apartment are framed through the large windows as if they were art pieces and filter light creating an ever-changing space.

kitchen / Toledano+Architects

The Box Loft in Tel Aviv / Toledano+Architects

kitchen / Toledano+Architects

The Box Loft in Tel Aviv / Toledano+Architects

Apartment in Tel Aviv / Toledano+Architects

interior design / Toledano+Architects

bedrooms / Toledano+Architects

The Box Loft in Tel Aviv / Toledano+Architects

bathroom, Toledano+Architects

plan

- Advertisement -

Darlinghurst Penthouse by Stephen Collins Interior Design

Taking in breath-taking views of Sydney's CBS, The Darlinghurst penthouse is like a next on the edge of the city. The scale of the apartment was transformed by matching interior floor finishes to the external bluestone paving, linking the interior and exterior with the view beyond.

Inner City Blue Loft in Stockholm / Note Design Studio

Inner City Blue is a 200sqm apartment renovated by Note Design Studio, a Stockholm-based studio of design founded in 2008. From the architect: We have made...

Northcote Mohawk House by Statkus Architecture

A contemporary take on the Californian Bungalow, this is a new 3 bedroom home on a decent sized Northcote block. Northcote Mohawk House was designed...

Light Mine House, a Multi-Generational Home in Kuaotunu

The Light Mine house is an exploration of strong sculptural forms referencing the mine shafts of the long-abandoned gold mines within the surrounds of the once wealthy historical gold mining town.

Shanghai Evergreen Kindergarten – A Beautiful Second Home

Design vision and objective for Shanghai Evergreen Kindergarten is to create a place just like a home and a small communal place for kids. Therefore, we try to establish a social interactive environment.

40sqm Dwelling in Paris Designed by Charlotte Vauvillier

This apartment from Paris was designed by young French designer Charlotte Vauvillier. 40sqm dwelling is distinguished by a design that combines modern and classic style. Renovation project is realized with good taste, using simple materials and soothing colors.

Open Floor Plan Home Featuring a Natural Palette of Steel, Concrete and Walnut

Inside, the new home features an open floor plan and a natural palette of steel, concrete and walnut. Spaces are connected by central elements such as a custom cast-in-place concrete fireplace, steel and walnut stair, and a 18’ basalt tile feature wall.

Skyline House in Oakland / Terry & Terry Architecture

Skyline House is a single-family house recently completed by Terry & Terry Architecture. This project is a rebuild of an existing post Fire-storm house. Situated high on the Eastbay mountain range over looking the city of Oakland ...

Tiny A-Frame House with a Low-Impact Design: Casa Parasito

Casa parásito (Parasitic house) is a Tiny A-Frame House, focused in solving the basic habitation necessities for a person or young couple: It includes: bathroom, kitchen, bed, storage space and To-be space (eating, working and socializing)

Edwardian Terrace House in Brunswick Gets an Original Upgrade

Renovating a semi-detached, single fronted Edwardian terrace house always poses a unique set of challenges. The sites are often long and narrow with a shared party wall on one side and an existing house which can be over 100 years old.

The Stiles Road House Extension and Renovation in Dublin

The Stiles Road house was modernised 15 years ago but with the arrival of the owners two children, the house and its extension, no longer fulfilled the owners needs.