NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

- Advertisement -

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

Project: NoMad Loft
Architects: Worrell Yeung
Location: Manhattan, New York City, United States
Area: 241 square-metre
Year 2018
Photo Credits: Alan Tansey
Text by Worrell Yeung Studio

This 19th century duplex loft located in the historic Gilsey House building in the NoMad neighborhood of Manhattan, was converted from a hotel into apartments in the 1980’s, resulting in oddly shaped entry sequences and constrained living spaces. A threshold volume that contains a mudroom, powder room, and wet bar, was introduced to define a formal arrival experience. The volume, finished in a custom plaster application, distinguishes itself from the rest of the apartment, and creates an object that organizes the kitchen, dining and living rooms, allowing existing walls to be removed and spaces to be connected.

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

dining room, Worrell Yeung

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

bathroom, Worrell Yeung

bathroom, Worrell Yeung

staircase, Worrell Yeung

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

plan

- Advertisement -

XX Century Patio-Apartment Refurbished and Adapted to Mediterranean Climate

This early XX century patio-apartment presents the opportunity to reformulate the dwelling's conditions, adapted to Mediterranean climate, in the urban density of Gracia’s district.

Brazilian Taste – Office Turned into a Fresh and Elegant Living Space

Brazilian Taste is a project recently completed by the Milanese studio AIM. Description by AIM: The project is born from the prime necessity to convert...

Casa Cook Kos Inspired by the Greek Island Architecture

Situated within a serene stretch of rural beachside on the Greek island of Kos, Casa Cook's second retreat was designed with a sense of community and slow-living in mind. Akin to a historic Greek village and their labyrinth of cubist houses

Industrial Style Duplex Residence in Antalya, Turkey: Y Loft

Y loft is an industrial style duplex residence in Antalya, Turkey. The main objective was to change the modern style apartment to an industrial loft residence and to use the spaces more functionally.

Farmstead Passive House in Vermont for the Modern New England Family

Farmstead is a Certified Passive House designed by Boston-based ZeroEnergy Design. DESIGN CHALLENGE. A blend of features were carefully balanced to develop a final design...

Glenview House – Renovation of a Mid 50′s House

Office of mcfarlane biggar (omb) recently have completed Glenview House in North Vancouver, British Columbia, Canada. Description by omb: The Glenview House is a renovation...

Stella House – optimal use of space by using a motorized movable wall

Stella house is a family home designed by Madrid-based PKMN Architectures. Description by PKMN Architectures: Stella is Colombian and her husband Michael, English. They live...

Century Old House Renovated by Melissa Ohnona Design

Located in Laval, a Montreal suburb, this century old house underwent a complete overhaul of its interior. The owner/designer Mélissa Ohnona wanted to maximize...

Shoreline Residence by Peterssen / Keller Architecture

Situated on a picturesque site on the east shore of a lake, Shoreline residence is designed to bring the experience of the lake into the house. The large living and family rooms feature panoramic lake views through floor to ceiling windows, and a clerestory above creates a sense of openness and lightness to the spaces.

Matapouri Road House / Belinda George Architects

Belinda George was enchanted by her client’s emotional connection with the site and took inspiration from his childhood memories in his brief. Her response was a semi-circle design, which embraces the view and encourages social engagement.

Ji Apartment, Taipei / KC Design Studio

The light of the low-floor old Ji apartment comes from the 4-meter lane in the front. The front large window introduces sufficient light, forming the single-axis division of the space.