Residential ArchitectureApartmentsApartment MRA by Schuchovski Arquitetura

Apartment MRA by Schuchovski Arquitetura

Apartment MRA by Schuchovski Arquitetura

Project: Apartment MRA
Architects: Schuchovski Arquitetura
Project Team: Eliza Schuchovski, Juliana Freitas, Júlia Sampaio, Isabella Borsato, Natália Cunha
Location: Bigorrilho, Paraná, Brazil
Project size: 130 m2
Completion date 2021
Building levels 2
Photo Credits: Eduardo Macarios
Courtesy of Schuchovski Arquitetura

The 130m2 apartment located in the Bigorrilho neighborhood, in Curitiba, was designed to reflect the personality and attend the necessities of the radiologist couple. The couple’s work routine includes moments of home office, so the office presented itself as an essential space for the project. Neutral tones predominate in the interior project that followed a contemporary and sophisticated line. The use of Gris Navagio marble, together with the light walls and the modern furniture designed by Jader Almeida, contribute to this atmosphere.

Apartment MRA by Schuchovski Arquitetura

flor plan 1

What was the brief?

For this project, the clients wanted a space that reflected their personality and routine, considering their need for a home office space, as well as a space to receive visitors and small events, following a modern and sophisticated line, with neutral tones, mix of materials and a contemporary atmosphere.

kitchen, Schuchovski Arquitetura

floor plan 2

How is the project unique?

There are many attributes that stand out in the Apartment MRA, making this project unique. The particular design of the cellar, with metallic frames and translucent glass brings to the project an unusual and contemporary mix of materials. The use of Gris Navagio marble in the panel and in the hollow staircase highlight these elements, bringing an interesting play of chiaroscuro, in addition to the staircase itself, that becomes a sculptural element. Also, another great highlight of the apartment is the master suite, where the changes made in the second floor transformed what once were 2 bathrooms into a large bathroom integrated into the bedroom, with a shower box in the middle of these spaces.

kitchen, Schuchovski Arquitetura

plan

What were the solutions?

In the social sector, located on the first floor of the apartment, the removal of the wall that originally separated the kitchen from the other spaces brought grater amplitude to the ambient, integrating the living spaces of the apartment.
In the interior scene, shades of gray predominate, reflecting the couple’s contemporary taste for neutral tones. The furniture, designed by Jader Almeida, gives the project a touch of modernity and sophistication.

Apartment MRA by Schuchovski ArquiteturaIn the kitchen, the composition of the cupboards with straight lines and porcelain worktops emphasize the design of the cellar, with metallic frame and translucent glass, bringing to the project an unusual and contemporary mix of materials.
In the gourmet area, a small kitchen was designed for the couple who likes to receive visitors. This space also has a jacuzzi, which together with the vertical garden and a futon to rest at its side, make of it an ideal space, whether for rest or for small events.
Upstairs, what were once two modest-sized bathrooms have become a single and large bathroom integrated with the master suite, and the shower box appears as a “glass box” standing out inside the room.

Apartment MRA by Schuchovski Arquitetura

Apartment MRA by Schuchovski Arquitetura

Apartment MRA by Schuchovski Arquitetura

bathroom, Schuchovski Arquitetura

Apartment MRA by Schuchovski Arquitetura

Apartment MRA by Schuchovski Arquitetura

bedroom, Schuchovski Arquitetura

Apartment MRA by Schuchovski Arquitetura

bathroom, Schuchovski Arquitetura

X House by Snow Kreilich Architects

The X House is balanced on the rocky terrain on a half-mile of Michigan's rugged Upper Peninsula coastline overlooking Lake Superior. Adjacent to the owner's multi-generational family retreat, the land was purchased to enhance the family's tie to this place and this landscape.

Light-Filled Country Ranch in Rural British Columbia

A new 3200 square foot country ranch for an equestrian family, located in a tranquil setting ideal for humans, horses, and many dogs. The project features an exposed heavy timber truss roof, open concept living

Addition and Renovation to an Edwardian Style House

The Malvern House is an addition and renovation to an existing Edwardian style house. The owners, whilst endeared by the houses period charm, desired a relaxed, contemporary family home to raise a young family.

Rectangular Concrete House with an Interior Courtyard in Monterrey

Located in a residential area in San Pedro Garza García within the Metropolitan Area of Monterrey, the volume is separated from the street generating a front yard for pedestrian and vehicular access.

Irvine Townhouse Combines Modern Design with Cultural Traditions

What makes for a more interesting combo than pairing modern design with cultural traditions? This was the challenge we took on in this Irvine based townhome. And boy, were we feeling the mix.

Related Articles