Residential ArchitectureHousesPopSonics is a fun house situated in a location favored by nature

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (1)

Brasilia-based LAB606 has recently completed PopSonics House.

The architect’s description: We want a fun house to host friends and do everything we can do in the apartment,” said the clients in one of the first meetings that led to the project. Then the following assumptions were defined beyond what is normally part of the program of a house: the existence of a pool that became a Whirlpool according to the budget, a fireplace and a lot of social space. The house is set in a privileged location with a bustling topography that allows the overview of its roof from different parts of the surroundings.

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (18)

From this context the roof was conceived as if it were a fifth façade that contrasts plastically and chromatically with the hills and the landscape in which the home is located. Bedrooms and bathrooms, service area and a bedroom suite are bundled in prismatic volumes with slanted roofs in different directions. Among these prisms, a slab extends covering the entire living area of the house – the kitchen integrated with the living room, fireplace and balcony. The latter opens to the horizon in the south of the house and a small lawn. Just off the terrace and under the suite is the Whirlpool. The suite allows the level of the bed to enjoy the views to the south, while at a lower level the bathroom meets a beautiful hill to the west. For more information visit LAB606

Architects and construction: LAB606
Location: Altiplano Leste – Paranoá, Brasília – DF, Brazil
Project Architects: Horia Georgescu e Carlos Café
Photographs: Joana França

PopSonics is a house situated in a location favored by nature (11)

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (2)

PopSonics is a house situated in a location favored by nature (19)

PopSonics is a house situated in a location favored by nature (20)

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (8)

PopSonics is a house situated in a location favored by nature (10)

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (9)

PopSonics is a house situated in a location favored by nature (12)

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (5)

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (6)

PopSonics is a house situated in a location favored by nature (13)

PopSonics is a house situated in a location favored by nature (21)

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (7)

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (3)

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (4)

PopSonics is a house situated in a location favored by nature (14)

PopSonics is a house situated in a location favored by nature (15)

PopSonics is a house situated in a location favored by nature (16)

PopSonics is a fun house situated in a location favored by nature (17)

Model

Subscribe to our newsletter

Otago Bay House / Topology Studio

Located on a lazy bend of the Derwent River in Hobart, this house accentuates the drama of living on the water’s edge. Connections with the landscape oscillate between enclosure and embrace. A courtyard, a colonnade, ledges and terraces soften the distinction between house and landscape with a series of steps and paths.

UPHouse in Madrid – a Recycled House into Another House

UPHouse is the tail of a simple operation: the introduction of a space of intimate scale into another space, which, being domestic, is exposed and social. The project indeed adds 50% more area to the apartment by installing a light steel structure and a staircase that allows access to the new upper floor.

Casa Eulalia: Minimalist Interior Personalized in Navy Blue

With a clean and minimalist interior, Casa Eulalia was designed by Barcelona-based CAVAA Arquitectes. Description by CAVAA Arquitectes: These Vilanova dwellings with load-bearing walls structure...

Deep Point Road House by BFDO Architects

A 1950s ranch house failed to make the most of its 17-acre site overlooking two converging creeks. The owners wanted to enlarge the house and take advantage of the sweeping vistas and light reflected off the water.

Stuart Silk Architects Designs Selah Residence, a Modern Stone Farmhouse

This four-bedroom residence, situated high on a plateau in the arid landscape of eastern Washington, offers sweeping views across the agricultural valley to the Cascade Mountains and provides a dramatic backdrop to the apple orchards below.

Recommended Stories