Residential ArchitectureHousesProsser Residence in West Los Angeles

Prosser Residence in West Los Angeles

Prosser Residence in West Los Angeles

Project: Prosser Residence
Arhitects: Pleskow Architects
Project Team: NWGC Inc. Construction
Location: Los Angeles, California, United States
Year 2018
Building levels 2
Photo Credits: Steve King

The Prosser residence in west Los Angeles explores how a residence in a busy urban area can create spaces that are private, intimate, light-filled and interconnected. Spaces and form are differentiated through the use of material and woven together to create a harmonious, engaging composition.

Prosser Residence in West Los Angeles

What was the project brief?
The client was looking for a home that resembled designs found in more design forward parts of the city such as Venice and Silverlake. The goal was to create a variety of adaptable interconnected spaces that took advantage of the projects orientation and connection to modest outdoor gardens. Passive ventilation, maximum access to daylight, while balancing a sense of privacy and retreat were project objectives.

living area, dining room, NWGC Inc. Construction

What were the key challenges?
The project faced some obstacles that made its objectives a bit more complicated to realize. The discovery of a massive municipal storm sewer that ran under the site and could not be disturbed, a non-standard very narrow site, and a very heavily trafficked narrow street were a few of the site conditions that directly effected the project’s design.

kitchen, NWGC Inc. Construction

living room, NWGC Inc. Construction

Prosser Residence in West Los Angeles

Prosser Residence in West Los Angeles

bedroom, NWGC Inc. Construction

Prosser Residence in West Los Angeles

Prosser Residence in West Los Angeles

Prosser Residence in West Los Angeles

Prosser Residence in West Los Angeles

Four Oaks Apartment in the Old Town of Cuneo / BLAARCHITETTURA

The Four Oaks Apartment project by BLAARCHITETTURA consists in the renovation of a residential unit, part of a prestigious 19th century building. The area is located on the right side of the old town of Cuneo

Matapouri Road House / Belinda George Architects

Belinda George was enchanted by her client’s emotional connection with the site and took inspiration from his childhood memories in his brief. Her response was a semi-circle design, which embraces the view and encourages social engagement.

Contemporary Family House Influenced by a Mid-Century Style

The main footprint of the old house has been respected and the new contemporary family house takes on the memory of its original form while, refining the detail and layout of the spaces.

Related Articles