Residential ArchitectureHousesShed House at Lake Ranco: Recycled and Converted Old Barn Materials in...

Shed House at Lake Ranco: Recycled and Converted Old Barn Materials in Summer Cottage

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (1)

Project: Shed House
Architects: Estudio Valdés Arquitectos
Location: Lago Ranco, Los Ríos Region, Chile
Architect in charge: Alberto Cruz Elton, Carlos Ignacio Cruz Elton
Area: 138 m2 useful and 54 m2 terrace
Project Year: 2015
Photographs: Felipe Díaz Contardo

Shed House – Galpon Ranco was completed recently by Valdés Estudio Arquitectos. The house has a built area of 138 square meters and is located in Lago Ranco, Los Ríos Region, Chile

Description by Valdés Estudio: The Shed House as a recycling proposal is part of a construction material rescued by three friends that bought an old barn located in the Aculeo lagoon that was damaged since the earthquake of February 2010. The distribution of the construction material served to three different projects, a barbecue for a family in Santiago, a hotel terrace in the Colchagua Valley and the barn house at Lake Ranco, enabled for a summerhouse.

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (3)

The main objective was to use the old barn, the doors and the roof structure in poplar wood for trusses and sheathing, combining it with the local wood used in pillars and exterior coatings. The structure consists of the summary of recycled trusses supported by a sequence of perimeter columns located every three meters, giving shape to a simple and clean volume, a single interior hall with a rectangular floor plan exempt of pillars.

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (2)

The program of the summer house gives priority to common spaces, the terrace, the living room and the dining room are situated in the main hall, leaving the rest, bedrooms, bathrooms, kitchen and service area, all together in one of the corners of the barn forming an ” L”.

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (4)

The materiality also accompanies the destination of the different spaces; the common area is completely transparent, formed by the sequence of ribs of trusses and pillars at sight, closed with thermo panel glass. While, the bedrooms and service area is an opaque volume, sheltered under the roof of the shed, all coated with the recycled poplar wood.

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (5)

Finally, the Shed strategically situated on a natural plateau in the middle of the forest, is visualized as a great cover resting gently on a row of pillars, through its transparency, in the daylight, the trees of the other side can be seen, giving the interior space the condition of being out side, and in the night the shed is recognised as a light box.

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (6)

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (7)

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (9)

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (12)

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (8)

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (13)

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (11)

Shed house at Lake Ranco - recycled and converted old barn materials in summer cottage (10)

1910 Semi-Detached Cottage Adapted for a Young Extended Family

Architect Philip Stejskal adapted a 1910 semi-detached cottage for a young extended family, in Fremantle,Western Australia. Description by Philip Stejskal: A project in Fremantle, consisting...

60m2 Apartment in São Paulo with References to Scandinavian Architecture

The first request made by the resident of this apartment, was to have a minimalist environment, with references to Scandinavian architecture. She did not want many colors and not much information in the apartment. Architecture should speak for itself. The apartment originally had 2 bedrooms, and two bathrooms.

Eberly Restaurant, Bar and Cafe in Austin / Clayton & Little

Eberly, inspired by sources both humble and lofty, marries a former 1970s print shop building with a salvaged bar from the storied Cedar Tavern in New York’s Greenwich Village to create a sophisticated bar, cafe and restaurant in central Austin.

Casa Botelho – Stunning Residence in Central London

This stunning residence in central London was designed by Joao from Casa Botelho. Joao has been shortlisted for the International Design and Architecture Awards 2017, so he's a bit of a hot topic at the moment.

Sun Valley House with Exposed Granite and Tough Geometry Form

Designed by Rick Joy Architects, this all-season home occupies a 1.5-acre, west facing site in Sun Valley, Idaho. Carefully sited on a steep hillside, the house was strategically positioned to maximize visual exposure to nearly 360-degree views and minimize disturbance to the native landscape.

Related Articles