Relax House / FORM Bureau

Relax House, FORM Bureau

Project: Relax house
Architects: FORM bureau
Project author: Viktoriia Shkliar
Location: Kiev, Ukraine
House area: 94 m2
Year: 2017
Photographer: Andrey Bezuglov

Relax house with 94 m2 area, located in the suburbs of Kiev. This is the most quickly implemented project by FORM bureau – 4 months from foundation to the bulb. The author is Viktoriia Shkliar. Customers – a young married couple assigned the author a task to create a project for a home SPA complex, where one can relax, rest and rejuvenate.

Relax House, FORM Bureau 1

This house is located next to the main house, and is tied to it in style due to the repetition of material on the facade and the roof deck.

Relax House, FORM Bureau 2

The space is organized on the one floor and consists of the necessary relaxation facilities: a central seating area with sun loungers and a small kitchen, a sauna and a font with an adjoining shower. There is also a small dressing room where bathroom accessories are stored and technical room as well.

Relax House, FORM Bureau 3

The other half of the Relax house, separated from the main zone, is a two-car garage. There’s a neat barbecue area near the main entrance to the house on the facade. A separate open-air lounge with a fireplace and soft outdoor sofas was organized on the territory of the homestead. The fire is fascinating. Relaxing with friends is made very pleasant in this zone.

Relax House, FORM Bureau 4

The site can boast a picturesque view of the lake and forest. Panoramic windows allow nature to become an extension of the space filled with light to the maximum.

Relax House, FORM Bureau 5

It was important to choose the right color palette for the interior, because it should contribute to relaxation and rest. Laconic surfaces in white are combined with a wooden ceiling and natural texture tiles. All this serves as a background for the furniture made from natural materials. The lighting solution creates different illumination scenarios.

Relax House, FORM Bureau 6

The author managed to combine architecture and interior and fit all this into the surrounding landscape. The simplicity of the forms is combined with the contrasting natural materials. An atmosphere of lightness and unity with nature was created here.

Relax House, FORM Bureau 7

Relax House, FORM Bureau 8

Relax House, FORM Bureau 9

Relax House, FORM Bureau 10

Relax House, FORM Bureau 11

Relax House, FORM Bureau 12

Relax House

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Esherick Sea Cliff House in San Francisco / Edmonds + Lee Architects

The Esherick Sea Cliff house itself is a flip plan, with living space on the top floor and bedrooms and a family room on the lower floor, with an entrance that leads right towards a grand staircase that became the central organizing element around which Edmonds + Lee began to operate

Tiburon Bay View Residence / Walker Warner Architects

Nestled on an east facing bluff of the Tiburon Peninsula, the Tiburon Bay View residence provides sweeping views of the San Francisco Bay while acting as a natural buffer from the road and neighboring houses.

The Serra Barn House Features Vernacular Forms and Modern Details

The Serra Barn house takes advantage of the naturally sloping site to organize its contents across two levels. To the east, a two-story element contains the entry, kitchen, and dining spaces, with children’s bedrooms above.

Mountain Wood Residence / Walker-Warner Architects

The Mountain Wood residence from California, realized by Walker Warner Architects, includes separate buildings to create a variety of complementary indoor-outdoor spaces that would...