Residential ArchitectureApartmentsRetro House with Wooden Interior that Gives Freshness

Retro House with Wooden Interior that Gives Freshness

Retro house with wooden interior that gives freshness

This retro house with wooden interior is located in Andorra La Vella and was recently completed by Coblonal Arquitectura. Coblonal is an architecture and interior design studio lead by Joan Llongueras and Jordi Mercè. The studio is based in Barcelona, Catalonia, Spain.

Interior house - in Andorra La Vella by Coblonal Arquitectura

The designer’s description: Design history has left certain icons that will never go out of fashion. We can mention specific pieces, like Eames armchair, or Henningsen lamps. But we have always been characterized by decorating from the architecture, since we think “the box” and we chose the materials that will compose it. The piece, by far it is iconic, it has to fit into the puzzle, into the whole of the space of the House.

Retro house with wooden interior in Andorra La Vella by Coblonal Arquitectura
In this project, we may breathe a certain retro air, conferred by some pieces, but also a strong base formed by the solid balance between distribution, materials and volumes. In this case, the wood determines and contextualizes the furniture elements updating them. Despite generous dimensions of the house, the distribution is thoroughly designed to maximize the sociability in the day zone and the rest in the night zone. Opened space, but parceled by the disposition of the different volumes that define the zones. Volumes fruit of the furniture design that allows us to use it as distributor and store at the same time, maximizing their functions. The result is a retro and modern house.

Contemporary house with wooden interior - kitchen Joan Llongueras and Coblonal Arquitectura have been committed the interior design project. We started form the foundations and pillars, so from a clear space. It gave us the opportunity to design the best distribution for our customers, almost without previous constrictions. We bring you some pictures to go through their rooms.

Retro house in Andorra La Vella by Coblonal Arquitectura

Retro house with wooden interior - fireplace

wooden interior - Residential project in Andorra La Vella by Coblonal Arquitectura

Retro house with wooden interior

wooden interior that gives freshness

Retro house with wooden interior that gives freshness - bedroom design

Retro project in Andorra La Vella by Coblonal Arquitectura

house with wooden interior that gives freshness

Residential project in Andorra La Vella by Coblonal Arquitectura

Family House with wooden interior- office space

Family house in Andorra La Vella by Coblonal Arquitectura

Family house - lighting solution

Family house with wooden interior that gives freshness- bathroom

Retro house - Bathroom design

Forestville Residence in Sonoma County / Signum Architecture

Quintessential West Sonoma County living on a modest budget floating above a 22 acre existing vineyard knoll top site. The elegantly simple layout was conceived by orienting the four axes of the home to capture the best of Sonoma County.

Hive Residence, Arizona by The Ranch Mine

American Ranch house, a once popular style of house that faded in the late 20th century, for modern living in a new build called ‘Hive’ in Paradise Valley, Arizona.

KC Studio Has Transformed an Unused Basement into a New Living Space

The project is a building nearly forty years old on Shidong Road. It’s a typical apartment building sandwiched between the left and right buildings with the light coming from the front and back.

Whiffling House by Wexhaus Studio

Whiffling House is an Edwardian cottage located in Bunurong Country, Kingsville, Victoria and owned by Chris and Spencer. It underwent a thorough renovation of the original dwelling as well as a two-storey extension to the rear.

Aether Apparel Headquarters by Assembledge+

Aether Apparel engaged Assembledge+ to renovate an existing 1953 bow truss building and design a new, dynamic headquarters to echo the brand’s value and provide for a transparent and creative workspace.

Related Articles