Residential ArchitectureApartmentsRussian Hill Apartment in San Francisco / Studio Graf

Russian Hill Apartment in San Francisco / Studio Graf

dining room / Studio Graf

Project: Russian Hill Apartment
Architecture and Interior Design: Studio Graf
Builder: DesignLine Construction
FF&E: Paschal O’Reilly Interiors
Location: Hyde Street, San Francisco, California
Year 2018
Photography: Studio Graf

Located along Russian Hill’s cable car line, we built this completely new interior from the shell of a classic San Francisco apartment—with open living spaces that balance a sophisticated modern aesthetic and select traditional detail. The previously cellular plan structure was reconfigured to combine all entertainment spaces into one large open floor plan.

kitchen / Studio Graf

The Russian Hill apartment required carefully planned teamwork and logistics to manage the bustling urban location and minimize impact on the building’s neighboring residents, including use of a crane to replace the exterior windows and bring materials into the unit. The unit was stripped to the bare concrete shell allowing all building components to be upgraded to the latest standard.

Russian Hill Apartment in San Francisco / Studio Graf

European finishes give a serene, elegant feel—with fumed and stained rift-and-quartered European Oak flooring and Italian stone counters—and Ann Sacks tile for added refinement. The finely crafted custom cabinetry, trim and steel fireplace surround ground the spaces.

interior design / Studio Graf

Russian Hill Apartment in San Francisco / Studio Graf

Russian Hill Apartment in San Francisco / Studio Graf

Russian Hill Apartment in San Francisco / Studio Graf

bedroom / Studio Graf

Russian Hill Apartment in San Francisco / Studio Graf

California Coastal Home with an Original and Bold Curvilinear Roof

The Bold roof profile of Avocado Acres (Aa) House personifies the design collaboration with Architect, Lloyd Russell to inject a dose of creativity + Mod Green Architecture into a coastal infill project. Aesthetic cues originated from the historical LA’s Case Study Houses and Eichler’s MCM gems.

Big Wood Residence by de Reus Architects

Local agricultural vernacular and a minimalist concept drove the design of the Big Wood Residence, situated just south of Sun Valley, Idaho.

Refurbishment of a Historical Building and City Hall Courtyard in Poznan

The project consists of the gradual revitalization of the Poznań City Hall’s area, located in the historical center. The process has been carried out in several phases. It began in 2015 with the transformation of the inner courtyard

Snow White in Tiffany / Sim-Plex Design Studio

Sim-Plex is missioned to renovate a 482 sq.ft new home for Labyrinth and Simon. By using snow white storage cabinetry and Tiffany's featured wall to create a living space that is suitable for child's growth but not losing any romance.

Phoenix Apartment: Dark And Cold Apartment Transformed Into a Bright Home

The Phoenix apartment is a unit on the fourth floor of a '30s building, located in the San Salvario district. The three-sided exposure makes the apartment very bright and gives great breath to all spaces.

Related Articles