Restaurant Interior DesignSui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

Sui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

Sui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

Project name: Sui Han San You Restaurant
Design company: Jingu Phoenix Space Planning Organization
Chief designer: Ye Hui
Design team: Chen Jian, Lin Weibin, Chen Xuexian
Location: Shantou City, Guangdong Province, China
Area: 1200 m²
Completion time: January 1, 2019
Photos: Yinxiang Arch Photography
Main materials: gray stone slab, walnut wood, dark oak veneer, brass, textured paint, acid-etched glass

The project is an upscale restaurant serving private home-style cuisine, which is located in Shantou, China, designed by JINGU PHOENIX SPACE PLANNING ORGANIZATION. In traditional Chinese culture, pine, bamboo and plum blossom are known as “Sui Han San You (Three Friends of Winter)”, because they do not wither as the cold days deepen into the winter season unlike many other plants. Coincidentally, the restaurant was set up by three friends. So the client chose “Sui Han San You” as the name of the restaurant, giving it an artistic charm. The interior design was approached based on such background.

Sui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

It’s a two-storey space, with a high ceiling on the first floor, which is a great advantage. JINGU PHOENIX adopted Tang-style wooden structures, beams and columns to construct the architectural framework, and utilized austere materials to create a magnificent elegance within the space.

Sui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

Water is a key element of traditional Chinese landscape design, which reflects the pursuit of natural interest. At the entrance, a long sloping corridor creates a sense of occasion. And a walnut column rises out from the waterscape, supporting the ceiling. Besides, it is connected with a desk surface, together constituting a geometric shape and functioning as a reception desk in the foyer. Large areas of wooden screens separate the entrance area, presenting the contrast and integration of solidness and void.

Sui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

The reception area at the lobby features a combination of Tang-style writing desk and bookcase, with the fragrance of books and an artistic ambience permeating the space. Making smart use of the height of the original space, the designers added a wooden structure to the ceiling, so as to lower the height of this area, eliminate the sense of distance from guests, and achieve the harmony and contrast of spatial proportions.

stair / Jingu Phoenix Space Planning Organization

Architectures in Tang dynasty are characterized by perfect integration of strength and beauty as well as balance between rigor and magnificence. Such features were incorporated into the design of passages, where walnut columns were orderly arranged at the sides and linked to the ceiling. The design team adopted a minimalist style to interpret the mutual complementation between the parts and the whole. Based on a central symmetrical axis, they turned the complicated into simplistic, and used modern techniques and expressions to reshape the beauty of interior structures.

staircase / Jingu Phoenix Space Planning Organization

In the VIP rooms, walnut columns partly finished with brass support the architecture, and light gray stone bricks constitute the wall. Such designs produce a tranquil, peaceful and superior dining atmosphere, which exactly interprets the essence of Tang style.

Sui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

Sui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

interior design / Jingu Phoenix Space Planning Organization

Sui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

interior design / Jingu Phoenix Space Planning Organization

interior design / Jingu Phoenix Space Planning Organization

Sui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

Subscribe to our newsletter

Old Stone Winery Transformed into a New Home

Architects: Cubus Architect in Charge: David Pou van den Bossche,  Estel Ortega Vázquez Location: Doade, Lugo, Spain Photographs: Adrià Goula, Antonio Rodriguez, Estel Ortega Barcelona-based Cubus Arquitectura has...

Beautiful Home in Chile With Panoramic View Over the City

This beautiful home is located in a residential area at the foothills of Los Andes mountain range. The plot, located on the east face of a small island hill, face the Andes mountains just a few kilometers away, creating a frontal relationship and a perception of vastness, very scarce at city level.

AG Apartment by Duearchitetti

Located in Varese, Italy, AG Apartment is a residential project designed in 2016 by Italian studio Duearchitetti. The AG apartment is part of a building from...

The Split Residence was Designed with Accent on Green Practices

The Split residence was designed with green practices in mind; LED lighting is used throughout, and photovoltaic panels are incorporated into the roof. The hulls are clad in a composite of rice husks, water, and mineral oil that simulates wood, but is far more robust and sustainable.

Color and Light in a Dream Apartment from Budapest

Surely, the designers behind Margeza brand love colors and there is no better proof of this fact than the folowing images that present an...

Recommended Stories