Residential ArchitectureApartmentsStoke Newington Apartment by Avocado Sweets Studio

Stoke Newington Apartment by Avocado Sweets Studio

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (10)

Stoke Newington apartment was realized by the Londoner studio Avocado Sweets by transforming an old Victorian home. Initially, the space was made up of two large interconnected rooms, a small windowless kitchen and two bedrooms on the mezzanine, unprotected and very exposed to noise. Because the owners were waiting for a child, they wanted to create a family space, where they can enjoy a cooking and an entertaining area and also a friendly design for the children.

The client is a musician; he wanted a good sound reduction to avoid disturbing the neighbours’ peace. The entire space was reconfigured to create a kitchen and a stunning lounge area. There was added an extra bedroom on the mezzanine and the space was closed with elegant shutters for privacy, peace and security.

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (4)

At the entrance in the house, a hall was added to give the feeling of a family home and also to reduce the noise of the piano in the common areas of the building. The realization of a living room, in open plan, is a difficult task in the case of the houses that have a mezzanine due to the fire risks involved. Due to these risks, besides the fact that the ceiling was soundproofed, there was installed an innovative fire prevention system, which has allowed the realization of an open plan living room. Photography by Fisher Hart

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (2)

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (5)

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (1)

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (8)

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (9)

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (11)

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (12)

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (6)

Stoke Newington apartment Avocado Sweets Studio - www.homeworlddesign. com (7)

Subscribe to our newsletter

Eagle’s Nest House is Robust, Bold and Striking from Every Vantage Point

Perched high on a prominent escarpment in the highest level of bushfire attack; Flame Zone, Eagle’s Nest aspires to balance and curate the experience of outlook and expansiveness of site, with privacy and seclusion.

RJA Apartment / Dash Marshall

In the entry hallway we wrapped an existing wall with new wooden fins that are perforated into an oversized pegboard, allowing it to function as storage (seen below on the left).

Studio Modh Combines Two Apartments into One Spacious Warehouse Loft in Brooklyn

Situated within a landmark former warehouse, the project combines two previously renovated apartments into one new home for a young, growing family. With complex lives that require flexible live and work space, the design re-balances the spatial distribution to emphasize a grand, communal area while minimizing the sleeping spaces.

Three Dormer House in Toronto / Superkul

Three Dormer House is a single-family home that has been renovated by Toronto-based Superkül Studio. Project description: The renovation of this century-old midtown Toronto residence...

Lazor Office Envisioned This Inspiring Custom Home as a Stack of Blocks

Local architect Charlie Lazor of Lazor Office envisioned this inspiring custom home as a stack of blocks, and played with direction and opacity on each to produce open and enclosed interior spaces. Solid blocks of private spaces, are stacked in an open, laced pattern to form voids for shared living space.

Recommended Stories