Sackett Hill House / Deborah Berke Partners

- Advertisement -

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners

Architect and interior designer: Deborah Berke Partners
Project: Sackett Hill House
Design team: Marc Leff (project lead), Caroline Wharton Ewing (interiors lead), Noah Biklen, Catherine Bird (landscape) Brandon Dean, Jason Hill, Stephanie Lam, Peter Liao, Shuning Zhao
Location: Warren, Connecticut, United States
Area: 3,100 Square feet
Structural engineer: Ross Dalland
Lighting design: PHT Lighting
General contractor: Frank Talcott

On a large property in northwestern Connecticut, Deborah Berke Partners designed this modern house to frame a long view to the south. All of the family’s program, four bedrooms, a library, home office, kitchen, screen porch and large open living area, are on one floor in two long volumes forming an “L”.

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 1

The rigorously-modern composition of glass and blackened wood contrasts with the rustic wooded hillside and old stone walls on the property. The Sackett Hill house offers numerous other physical and visual connections to the meadow outside and mountains beyond.

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 2

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 3

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 4

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 5

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 6

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 7

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 8

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 9

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 10

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 11

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 12

Sackett Hill House, Deborah Berke Partners 13

- Advertisement -

Manhattan Conservatory Water Residence Revitalized by SheltonMindel

In a historic residence on Manhattan’s 5th Avenue found in its estate condition as built in 1930’s, revitalize, renovate and create a civic residential space suited to the owners penchant for philanthropy; A modern think tank and forum for the display of American art.

Park Avenue Penthouse with Rooftop Lounge in NYC

Utilizing only six natural materials and elements: stone, glass, wood, steel, tile and water; this Park Avenue penthouse apartment is being entirely rebuilt from the top down. The entire roof of the building has been raised to make way for the addition of a new mezzanine level.

House Alteration and Addition by Kieron Gait Architects

The sloping site runs down to a lush garden to the West, where mature trees and outlook provide a beautiful protected rear garden. The clients, living in a high set Queenslander wanted to live on the garden level so that their young children can play outside without constant supervision and enjoy the garden.

Malbaie V Residence is Fully Covered with a Green Roof

Malbaie V residence is a single-family home designed by Montreal-based MU Architecture. Description by MU Architecture: Located in the magnificent region of Cap-à-l’Aigle in the...

Container Hostel in Germany with an Industrial Twist

Surrounded by the local harbour and shipyard near the town centre of Warnemünde, Germany’s first up-cycling hostel was created. In their previous life, the 25-m2 overseas containers transported consumer goods across the ocean;

Block Village by HAO Design / Taiwan

Block Village is a modern and comfortable family home designed by HAO Design in Kaohsiung City, Taiwan. Description by HAO Design: While stepping into the...

A Minimalist Dutch Villa by FilliéVerhoeven Architects

Minimalist Dutch Villa SG21 is easy, chic and simple as the colour suggest. But to get there wasn’t as easy. The site, typically Dutch had a very strict building envelope and maximum allowed volume of 1000 cubic meters.

Stealth Bomber Nestled into a Bushy Hillside Site in Inner-City Wellington

This 135 square metre house is located in an inner city Wellington suburb. Tight sunlight planes from all four neighbours, luscious existing native vegetation and a steep slope on an unusually shaped site determined the folded boomerang shape.

Vermont Modern Farmhouse / Joan Heaton Architects

The Vermont Modern Farmhouse takes the shape of two volumes, with ridges perpendicular to one another, connected by a single story glass enclosure. The two volumes have steep “farmhouse” pitched roofs while the other portions of the house have low-slope roofs.

Renovation and Extension of the Hopetoun Road Residence by B.E Architecture

The approach for the renovation and extension of the Hopetoun Road Residence is to retain the existing structure as an anchoring element, adding a series of pavilions underneath a floating copper roofline that wraps around the original building.

Pavilions within a Garden / Threefold Architects

These 2 new buildings - Pavilions within a Garden - have an honesty and restraint creating calm and restful spaces which compliment and enhance their setting.