PhotographerBarry Schwartz PhotographySela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California

Sela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California

Sela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California (1)

The Sela Residence was designed for a young family in Venice, California. Marmol Radziner provided architectural and construction services on this project. To take advantage of the narrow lot, the design uses a series of screens and walls that ensure privacy from the street but allow openness within the site. The house is primarily massed in two two-story volumes anchoring either end of the dining room. The sliding glass doors of the dining room’s north and south walls open to the pool and a planted courtyard, respectively, expanding the living space to the width of the lot.

Sela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California (7)

The first floor living room, dining room, and kitchen are arranged in a continuous plan along the length of the plot. A central hallway connects the children’s bedrooms in front to the study and master suite in the back. The interior living spaces are integrated seamlessly with outdoor features: the childrens’ bedrooms connect to a common outdoor terrace, and the master bed and bath are connected by an open atrium.

Sela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California (2)

A large front yard separates the home from the street with dense plantings and a play area for small children. A gray plaster façade catches shadows from the trees and contrasts with the vibrant rust red of the fence and the multicolored, wood siding of the southwest wall. The collage of textures and colors continues in the interior, creating rhythm and tension throughout the home. Reclaimed wood walls, cork flooring, and walnut cabinetry contrast with the dark colors in the concrete flooring, black lacquer doors, and dark bronze detailing.

Architect: Marmol Radziner
Project: Sela Residence
Location: Venice, California, USA
Photographs: Barry Schwartz

Sela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California (4)

Sela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California (3)

Sela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California (5)

Sela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California (6)

Sela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California (8)

Thank you for reading this article!

Single Family Summer Getaway in Nova Scotia

Rabbit Snare Gorge is a single family summer getaway set in the rugged terrain of Inverness, on the coast of rural Cape Breton, Nova Scotia. The form is generated by the vertical transformation of the traditional gable, a way to get above the trees and view the landscape.

Ranch Redo in Culver City, California / ras-a studio

Ranch Redo is a renovation project to an existing Ranch style home located in Culver City, California. The project was completed by ras-a studio, a...

A Working Environment That Fosters Positive Energy

The cumulative effect is an working environment that fuels passion, fosters positive energy, and harnesses technology to tell the story of The Honest Company’s impact on the world.

NoHo Residence: Loft style with Art deco accents

This incredible apartment, NoHo Residence, is industrial style upgraded with neoclassical and Art Deco presences, it is a two-story loft located in the Lower...

Three-Sided Glass Extension to a Victorian Terrace House in North London

The Vitrine project—a house for a classical music composer and an opera director—encompasses a three-sided glass extension to a Victorian terrace house in north London.

Related Articles